Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nikada to nisam voljela'

Za mnoge je seks simbol i ikona ženstvenosti, a ona se već godinama bori s ovim poremećajem

Foto: profimedia
1/8
31.05.2023.
u 08:00

Iako je za mnoge neupitni seks simbol glumica i model Megan Fox nikada nije voljela svoje tijelo, a iza toga se krije poremećaj od kojeg pati od djetinjstva

Glumicu i model Megan Fox (37) mnogi smatraju najljepšom ženom na svijetu, no unatoč komplimentima na račun izgleda s kojima se svakodnevno susreće ona svoje tijelo vidi sasvim drugačije. Naime, Megan se već godinama bori s poremećajem tjelesne dismorfije zbog čega svoje tijelo ne vidi onako kako ga vide drugi ljudi, a o svojoj dijagnozi iskreno je progovorila za Sports Illustrated Swimsuit čiju naslovnicu krasi uz još tri modela - glumicu Brooks Nader, transrodnu pjevačicu Kim Petras i 81-godišnju poslovnu ženu Marthu Stewart.

Iako je za mnoge neupitni seks simbol, glumica nikada nije voljela svoje tijelo. - Imam tjelesnu dismorfiju. Nikada u životu nisam imala fazu u kojoj bih voljela svoje tijelo, baš nikada - iskreno je priznala Megan koja se s prvim simptomima ovog poremećaja susrela još u djetinjstvu. 

VEZANI ČLANCI: 

- Kad sam bila djevojčica, bila sam opsjednuta time kako bih ‘trebala‘ izgledati” - rekla je pojašnjavajući kako ni sama ne zna odakle je taj njezin dismorfični pogled na vlastito tijelo došao jer se u njezinoj obitelji dok je odrastala nije se puno pozornosti pridavalo izgledu. - Zašto sam bila toliko svjesna vlastitog tijela u toj mladi dobi nisam sigurna, ali mislim da to definitivno nije došlo iz okoline, budući da sam odrasla u vrlo religioznom okruženju u kojem tijela nisu bila važna - napomenula je glumica.

Svjesna je i da je prihvaćanje sebe same, u njezinom slučaju, težak put koji nikada neće prestati. - Putovanje na kojem učim kako voljeti sebe neće imati kraj - zaključila je glumica.

Inače, o tjelesnoj dismorfiji pisalo se i nedavno nakon što je otkriveno da od istog poremećaja pati i ovogodišnjih predstavnik Italije na Euroviziji Marco Mengoni. Tjelesni dismorfni poremećaj je zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo djelovanje. Liječi se farmakoterapijom i psihoterapijom. Tjelesni dismorfni poremećaj obično započinje tijekom adolescencije, a čini se kako se s jednakom učestalošću pojavljuje u muškaraca i žena.

VIDEO HRT-ova novinarka ima neobičan hobi 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kruno100
10:02 31.05.2023.

To u nakom obliku ima 90% ljudi, ali se ne radi dijagnoza iz toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije