Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac odlučio

Tarik i Lejla Filipović moraju platiti 2000 kn jer nisu došli na suđenje

Tarik Filipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
06.07.2017.
u 07:20

Poznati supružnici optužili su čistačicu da im je ukrala nakit vrijedan 150.000 kuna, a na ročište nisu došli jer se nalaze na odmoru u Turskoj.

Supružnici Tarik i Lejla Filipović te Lejlina majka Fehima Šehović morat će platiti dvije tisuće kuna svojevrsne kazne zato što se u srijedu nisu pojavili na raspravi na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu gdje traje suđenje čistačici Anici Jurilj koja je optužena da je supružnicima Filipović iz njihova stana ukrala nakit vrijedan oko 150 tisuća kuna.

I Tarik i Lejla Filipović u tom postupku su oštećenici, te su na raspravu bili pozvani još u svibnju, a u srijedu su svoj nedolazak ispričali preko svog odvjetnika Nikole Badovinca koji je kazao kako su supružnici na privatnom putu izvan Hrvatske. – Predlažem da oštećenici plate troškove ovog ročišta na kojem se radi njih skupilo desetero ljudi jer ako su još prije znali da idu na navedeni put, mogli su o tome obavijestiti sud, da svi skupa ovamo ne dolazimo uzalud – zatražila je od suca odvjetnica Anice Jurilj Gordana Djurdjević. Zastupnik bračnog para Filipović tom se prijedlogu usprotivio kazavši kako Tarik i Lejla nisu bili na prošlom ročištu pa nisu mogli odmah predložiti odgodu ročišta, ali sudac taj zahtjev nije uvažio navodeći kako su onda naknadno trebali zatražiti odgodu.

Dogodila se tako pomalo neuobičajena situacija u kojoj oštećenici moraju podmiriti troškove suđenja, a sve zbog toga što sud na vrijeme nisu obavijestili o nemogućnosti svog dolaska. Bračni par Filipović inače se s djecom nalazi na odmoru u Turskoj gdje su se smjestili u resortu s pet zvjezdica, a na raspolaganju im je i privatna plaža. Iduće ročište zakazano je za rujan, a tada bi supružnici trebali svjedočiti o okolnostima krađe. Anica Jurilj godinama je čistila vilu poznatog para, a, prema optužnici, nakit je ukrala između 2010. i 2013. godine. Da ih Jurilj potkrada, prvo je posumnjala Lejlina majka, i to nakon što ju je vidjela kako izlazi iz njezine sobe, a naknadno je utvrdila da joj je iz novčanika nestalo sto dolara.

Komentara 20

DO
dopizdilomi
07:41 06.07.2017.

Još samo kada bi pravda bila jednaka za sve.

OB
ObrenM
07:36 06.07.2017.

Nedolazak politickih kapitalaca u svojstvu okrivljenika se tolerira,a strogost se trenira na tuziteljima.Nek se vidi da se radi.

Avatar debela koli
debela koli
08:06 06.07.2017.

Ko će natrag iz domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije