Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana komemoracija

Suze su samo tekle! Najbolji prijatelj Nede Arnerić ovim je govorom rasplakao mnoge

16.01.2020.
u 14:29

Posljednji ispraćaj glumice bit će u subotu 18. siječnja u 16.30 sati na Novom groblju u Beogradu.

U beogradskoj kinoteci održana je komemoracija za glumicu Nedu Arnerić. Jedna od najznačajnijih jugoslavenskih umjetnica preminula je u prošlog petka u 67. godini života, a njezina lika i djela danas su se prisjetili brojni kolege i prijatelji.

Komemoracija je započela minutom šutnje, a nakon toga čitali su se brzojavi redatelja i scenarista Lordana Zafranovića, glumice Mire Banjac, redatelja Gorana Paskaljevića, ali i Društva hrvatskih redatelja. Posebno dirljiv govor održao je Nedin najbolji prijatelj Ivica koji se prisjetio njihova zajedničkog skijanja na kojem su bili prije samo desetak dana.

– Prije desetak dana, dok smo još bili na skijanju, rekla si za moje kekse: "Nisu ti isti k'o uvijek". Falilo je limuna, je l' tako, Mišo? Napravio sam nove. S limunom su. Bože, kako je uvijek bila precizna. Tih 35, 40 godina kako smo putovali u četvero na Nove godine, ljetovanja, jedrenja... Ljudi, ona nije dala ni meni, ni Miletu njenu (suprugu Miloradu Meštroviću), da bacimo opušak u more. Kaže: "Ne možete, to zagađuje!" Pa smo onda skupljali dok se ne dokopamo kopna i bacimo to u kantu za smeće.

Miša i ja smo uglavnom kuhali, a to nije baš voljela. Znala je, ali nije voljela kuhati. Ali pranje suđa je njeno. Da se pospremi kuća, da se održava red... Ja sam je često zvao "dobrica". Čuje ona sve to. Objašnjavala mi je. Samo promijeniš stanje, a onda si tu. Jer, ako postoji ljubav, onda to traje.
Nedeljka, dogovarali smo se da skijanje ponovimo u travnju. Pravili smo planove za ljetovanje. Ti sad nećeš skijati, a ja ne želim... – zaključio je shrvani Ivica i svojim govorom rasplakao brojne okupljene.

Podsjetimo, Nedino beživotno tijelo u stanu na Vračaru pronašao je njezin brat Predrag, a na tijelu glumice nisu pronađeni tragovi nasilja. Što je uzrok smrti, za sada još uvijek nije poznato.

Nakon govora, Nedini prijatelji pogledali su film ''Ukleti smo, Irina'', koji je snimljen 1973. godine. Posljednji ispraćaj glumice bit će u subotu 18. siječnja u 16.30 sati na Novom groblju u Beogradu, a urna s njezinim posmrtnim ostacima bit će položena u Aleji zaslužnih građana. Inače, Neda je rođena u Knjaževcu, 15. srpnja 1953. a njezina obitelj podrijetlom je s Korčule.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar opara1
opara1
15:01 16.01.2020.

Velikani scene se ne zaboravljaju.

ZE
zelenakrava
15:23 16.01.2020.

Prerano,prerano,prerano je otišla. Možda mi se čini jer smo isto godište. Kao klinac nisam imao pojma kad je rođena.Ja sam još išao u osnovnu školu a njoj su slike već izlazile po časopisima. Bila je zvijezdica. Ja je čak nisam posebno obožavao jer su joj prvi filmovi bili za mene kao klinca(a mi isti godište)-dosadni. O njenom privatnom životu nisam imao pojma.Glumila je u Divljim anđelima sa Galom,Crnobrnjom,Reljom i Tihomirom Oreškovićem. Višnju sa Tašmajdana nisam tada gledao. Znao sam da je snimala Šafta u Africi a to mi je bio drugorazredni akcijski film. Prije petnaestak godina me je impresionirala kad je gostovala u nekoj emisiji HTV-a. Tada sam saznao da ima galeriju i da je je vrlo obrazovana i kulturna žena. I od onda sam je smatrao ozbiljnom i pametnom osobom. Žao mi je štoje prerano otišla. Sućut njenim najmilijima.

EL
elkabong71
14:55 16.01.2020.

A kaj ju nebu v Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije