Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova serija na RTL-u

'Stupovi zemlje' – raskošna TV-saga redatelja Sergia Mimice

stupovi zemlje
05.12.2011.
u 08:40

Povijesna drama vrhunac je karijere američkog redatelja hrvatskog podrijetla Sergia Mimice Gezzana koji je godinama bio prvi asistent Stevena Spielberga

Ljubitelji raskošnih TV saga večeras će doći na svoje. Naime, na RTL Televiziji počinje se prikazivati njemačko-kanadska mini-serija “Stupovi zemlje” u osam nastavaka.

Povijesna drama smještena u Engleskoj u 12. st. – kada zemljom vlada anarhija, a građevinar i vizionar Tom Builder (Rufus Sewell) u opasnim okolnostima kreće u izgradnju katedrale – vrhunac je karijere američkog redatelja hrvatskog podrijetla Sergia Mimice Gezzana koji je godinama bio prvi asistent Stevena Spielberga. Rođen u Zagrebu, Sergio je o sedmoj umjetnosti kao dječak učio od svoga oca, poznatog redatelja Vatroslava Mimice, tvorca filmova “Događaj”, “Seljačka buna”... Karijeru gradi osamdesetih, kada kao student ekonomije počinje raditi na velikim holivudskim produkcijama koje su se snimale u Jadran filmu. Krajem desetljeća seli se u Ameriku, a prvu veliku priliku iskoristio je radeći na filmu “Schindlerova lista”, kada započinje njegova suradnja sa Spielbergom. Redateljski debi ima u Spielbergovoj ZF seriji “Oteti”, a proslavio se režirajući i epizode “Zakona braće” i “Heroja”. U “Stupovima zemlje” surađivao je s Ridleyem Scottom, koji se pojavljuje kao izvršni producent, te je radio s glumačkim veteranima Ianom McShaneom i Donaldom Sutherlandom.

Serija nagrađena Emmyjem i nominirana za Zlatni globus nastala je prema romanu Kena Folletta, koji je prodan u više od 40 milijuna primjeraka i preveden na trideset jezika. Da je riječ o pravom vizualnom spektaklu, pokazuje to što je budžet bio 40 milijuna dolara. U pozadini su epske priče: ratna razaranja, religijske svađe i borbe za moć koje razdiru živote i obitelji, a kao jedini potporanj turbulentnog svijeta uzdiže se zadivljujuća katedrala Kingsbridge.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:49 04.12.2011.

Promašen termin (ako je večeras počelo), jer svi prate rezultate izbora u zemlji. Inače, Ken Follett lijepo piše, nisam Stupove zemlje (još) čitala, no pročitah \"Svijet bez kraja\", radnja smještena također davno, ne 12. stoljeće ko u ovoj seriji, negoo 14. stoljeće čini mi se.. Laganica za čitanje, no drži čovjeka budnim sve do samog kraja..vjerujem da će i sa serijom tako biti.

LI
liliZG
14:18 06.12.2011.

...........vesele me te kvalitetne serije, jedva čekam da u prime-time termnu konačno odgledamo nešto dobro.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije