Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvod

Poznati Hrvati koji su dobili crkveno poništenje braka: Moguće ga je dobiti u tri opravdana slučaja

04.08.2023.
u 08:00

Postupak se može pokrenuti ako jedan ili oba partnera opravdano sumnjaju u valjanost ženidbe, a na našoj estradi crkveni razvod su prvi dobili Danijela Martinović i Marko Perković Thompson

Komentara 25

DU
Deleted user
09:32 04.08.2023.

Nema crkvenog razvoda. Postoji samo poništenje braka, jer se naknadno utvrdilo da sakrament nije ni sklopljen kako spada. Ovo što netko navodi, neplodnost - ona nije prepreka braku, no ako je jedan od supružnika lagao kod sklapanja braka i zatajio neplodnost, onda drugi supružnik ima pravo pretpostaviti da je brak nevaljan. Kod sklapanja braka daješ zavjet pred Bogom da si spreman prihvatiti djecu, no ako u kasnijem životu izričito odbijaš djecu a drugi supružnik ih želi, taj drugi ima pravo tražiti poništenje jer si lagao kod sklapanja braka. Ima još raznih razloga, ali nijedan nije bezazlen.

DE
Dex
10:13 04.08.2023.

U crkvi sa dosta novaca možeš sve što poželiš,

MO
modovisisajteMaraschino
08:50 04.08.2023.

Otvorim naslovnu stranicu i na vrhu vijest o crkvenom razvodu braka.... na 4.8. najvažnija vijest je crkveni razvod braka....Očito je dan žalosti danas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije