Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje zvuči

Ovaj bivši pjevač grupe Bijelo dugme na početku karijere promijenio je ime, evo kako se zove

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
18.08.2020.
u 22:00

Na početku se nećkao ali na kraju je pristao na ime Alen...

Kako bi se lakše probili na glazbenoj ili glumačkoj sceni mnogi glazbenici i glumci na početku karijere promijenili su svoje ima i odabrali zvučnija umjetnička imena. Bio je to slučaj i kod bivšeg pjevača grupe Bijelo dugme Alena Islamovića koji je početkom 80-ih odlučio na sceni se pojavljivati kao Alen a ne Alija Islamović.

- Kada se dogodio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici tadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu nije baš svidjela. Predložili su mu da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako imati veću popularnost kod publike. On se malo nećkao, nije htio mijenjati ime, ali brzo je popustio i poslušao savjet. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija - ispričao je za Blic jedan poznanik ovog pjevača.

Alen ne skriva da mu je ime koje sada koristi umjetničko i jednom prilikom rekao je kako ne vidi ništa sporno u tome jer mnoge zvijezde su se odlučile na takav potez pa je tako i on odlučio uzeti ime koje je privlačnije i zvučnije.

VIDEO: Neven Ciganović otkriva sve o svojim estetskim operacijama i je li zaljubljen u Marka Grubnića

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije