Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisjetila se

Josipa Lisac o djetinjstvu: Vladalo je siromaštvo, meso sam jela jednom tjedno

Josipa Lisac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
29.03.2021.
u 13:25

Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, a i danas meso jedem rijetko, uglavnom u društvu i iz pristojnosti, izjavila je naša glazbena diva.

Prošle su 54 godine otkako se Josipa Lisac pojavila na glazbenoj sceni kojom i dalje suvereno vlada i osvaja i mladu publiku koja se rodila kada i neki od njezinih najvećih hitova. O svojoj karijeri i privatnom životu glazbena diva razgovarala je s voditeljicom Anom Radišić u njezinu podcastu.

– Nisam odgojena na pohvalama, a i poslije nisam dozvolila da pohvale utječu na mene i da se njima hranim. Nisam dopuštala ni da me kritika savlada. Osvještavala sam svoje mišljenje o sebi i svom radu. Meni nije bilo potrebno da mi se netko divi – istaknula je Josipa te dodala da je njezina duševna hrana glazba jer upravo je to ono što ona jest. Kroz razgovor s Anom prisjetila se i svog djetinjstva te siromaštva koje je vladalo u to doba pa tako kaže kako je odrasla na varivima, a meso je jela samo jednom tjedno.

– Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, a i danas meso jedem rijetko, uglavnom u društvu i iz pristojnosti. Moj Karlo puno je kuhao, on je bio chef, a ja šegrt. Bila sam jako mlada kad sam ga upoznala, imala sam samo 21 godinu, ali nije da nisam ništa znala – prisjetila se Josipa svojeg nikad prežaljenog supruga Karla Metikoša, za kojeg kaže i da je bio njezin najveći kritičar.

Vježbanje i hodanje zaslužni su za Josipinu fit liniju, a kaže kako samo po stanu dok priča na telefon zna prehodati po dva kilometra. Ovo Valentinovo Josipa je održala i svoj prvi online koncert i kaže kako joj je to iskustvo bilo božanstveno. – Nije mi bilo čudno što nema publike jer ja se uvijek obraćam publici. Ja znam da su oni tu, ja to osjećam – izjavila je Josipa Lisac. 

Pogledajte najzanimljivije trenutke s dodjele Večernjakove ruže

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:05 29.03.2021.

Ma daj.. pa kako to. SDP i kriptokomunjare kažu da je svega bilo.

Avatar Sandinista
Sandinista
14:31 29.03.2021.

Josipa priča o svom djetinjstvu, odrastala je svega desetak godina poslije rata. U opustošenoj, devastiranoj zemlji nije bilo izobilja, slično kao i u ostalim zemljama Europe. Ali bilo je optimizma.

KO
komunikolog
14:05 29.03.2021.

Siromaštvo u Jugoslaviji? Pa zar nisu svi radili, išli mjesec dana na ljetovanje, dobivali stanove ..... Kako sada to? Kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije