Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljevska obitelj

'Njemu je stvarno jako loše': Kraljev bliski prijatelj govorio o njegovom stanju, a priprema se i protokol u slučaju smrti

Foto: Reuters
1/10
26.04.2024.
u 13:39

Kralju je nakon rutinske operacije dijagnosticiran karcinom, a nakon toga se povukao iz javnosti. Obožavatelji kraljevske obitelji brinu se za njegovo stanje te nagađaju što se događa te kako teče liječenje, a često cure informacije iz palače.

Za kraljevsku obitelj 2024. godina nikako nije dobro počela. Naime, početkom godine uslijedili su brojni zdravstveni problemi za visokopozicionirane članove obitelji, a dobre vijesti nije čuo niti kralj Charles. Naime, kralju je nakon rutinske operacije dijagnosticiran karcinom, a nakon toga se povukao iz javnosti. Obožavatelji kraljevske obitelji brinu se za njegovo stanje te nagađaju što se događa te kako teče liječenje, a često cure informacije iz palače. 

- Razgovarajući s kraljevim prijateljima o njegovom zdravlju, najčešći odgovor glasi: 'Nije dobro' - izvijestio je u četvrtak Tom Sykes iz Daily Beasta. Naime, bliski prijatelj monarha ustvrdio je da je Charles "odlučan pobijediti rak", dodavši: 
- Svi su optimistični, ali njemu je stvarno jako loše. Više nego što žele priznati. Također, u prilog tome ne ide i to što se velika pozornost pridaje pripremama za njegov sprovod. Naime, svi članovi kraljevske obitelji imaju pripremljene protokole za slučaj njihove smrti te oni nose kodne nazive. Za kralja to je Operacija Menai Bridge.

 

1/27

 

VEZANI ČLANCI:

 

- S planova je 'skinuta prašina' i aktivno se ažuriraju" - rekao je bivši zaposlenik o planovima kraljevog sprovoda. Tina Brown, novinarka koja izvještava o kraljevskoj obitelji, dala je naslutiti koliko je njegovo stanje loše, napisavši da su princ William i Kate Middleton u zastrašujućoj poziciji, ne znajući kada će doći trenutak da Charlesov sin preuzme ulogu vladara. Naime, baš kada su se nadali da će svoju djecu moći odgojiti daleko od očiju javnosti, a pogotovo zbog Kateine dijagnoze raka, zdravstvene komplikacije 75-godišnjaka su im poremetile planove.

Podsjetimo, i ranije se pisalo o planovima za protokol nakon smrti kralja te su procurili neki detalji. Operacija Menai Bridge započet će pomicanjem Charlesovog tijela iz Buckinghamske palače u Westminster Hall. Tamo će ležati, dok će njegov sprovod biti upriličen devet dana kasnije. Najvjerojatnije će biti pokopan u dvorcu Windsor. 

Inače, Charles koji boluje od raka, nije zadovoljan svojim oporavkom i frustriran je sporim tijekom cjelokupnog procesa. Ovu je informaciju medijima potvrdio njegov nećak Peter Phillips, inače sin Charlesove sestre, princeze Anne.

– On je dobro raspoložen, ali mislim da je u konačnici jako frustriran. Frustriran je jer ne može nastaviti raditi sve što želi, ali je vrlo pragmatičan i razumije da postoji period u kojem se stvarno treba usredotočiti na sebe – otkrio je Phillips ranije za Sky News Australia. 

VIDEO Baby Lasagna na zagrebački aerodrom stigao u Neveri

 

Komentara 2

Avatar Keep_calm
Keep_calm
16:29 26.04.2024.

Bit će pokopan u "riznici"?! Ajde neka smo i to saznali! Vi ne samo da nemate lektora, nego nemate ni prevoditelja. A i što će vam, kad ionako svi sve znaju. No bit ću velikodušna, evo vam besplatni "tip": Royall Vault nije riznica već kripta ispod kapele Sv. Jurja u Windsoru, u kojoj se pokapaju kraljevi još od 15. st.

ZA
zagabria5
13:53 26.04.2024.

Ta nacija i država više zapravo nikome nisu interesantni, kao ni njihova kraljevska obitelj. Njihovo vrijeme je prošlo. Kralju kao čovjeku brz oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije