Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurosong

Poznati menadžer otkrio zašto je Srbija prošla. Jacques: Susjedima čestitam

Jacques Houdek
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/Pixsell
12.05.2018.
u 11:49

Srbija i Slovenija potpuno su zasluženo prošle dalje, rekao je Jacques, a Zoran Škugor misli da su Slovenci ipak bili kvalitetniji

Recepta za pobjedničku pjesmu jednostavno nema. Nitko ga nema. Evo, mi smo lani prošli u finale, a nitko iz regije nije ušao, ove su godine oni prošli dalje. Eurosong je stvar trenda i stvar velike originalnosti, izjavio je naš prošlogodišnji predstavnik Jacques Houdek.

Ulazak u finale izborili su naši susjedi, Srbi Sanja Ilić & Balkanika s pjesmom “Nova deca” te Slovenka Lea Sirk s pjesmom “Hvala, ne”.

– Mislim da je druga večer bila puno jednostavnija za prolazak dalje. Većina pjesama koje mi se sviđaju bile su u prvoj polufinalnoj večeri. Susjedima čestitam, mislim da su odradili odličan posao. Iako su pjesme Srbije i Slovenije potpuno stilski različite, mislim da su jako dobro pripremili svoje nastupe i da su apsolutno zasluženo prošli dalje – rekao je Jacques koji je dodao kako je oduševljen Slovenijom.

Jacques Houdek
1/6

– Što se tiče Srbije, njih sam imao prilike i upoznati kad sam gostovao na njihovoj Beoviziji. Još sam tada prognozirao da će oni pobijediti i moram priznati da su svoj nastup doveli do savršenstva. Pjesma ima glavu i rep i vrlo je umjetnički i tehnički dobro izvedena – objašnjava pjevač.

Menadžer Zoran Škugor misli da je sve na glasačkom tijelu.

Gledatelji biraju

– Mislim da je Srbija prošla u finale zato što ima veću dijasporu, a samim time i veći broj glasača. Oni već zadnjih desetak godina imaju dobre rezultate pa me njihov plasman u finale uopće ne iznenađuje. Slovenci su pak bili kvalitetniji, a čini se da su glasači to prepoznali. Ne kažem da naša pjesma nije bila kvalitetna, no očito nije bila dovoljno dobra da pokupi više glasova – kazao je Škugor.

Mnogi misle da treba vratiti Doru.

– Iako mi je Dora kao festival neizmjerno draga i tamo sam započeo svoju karijeru i bez obzira na moje nostalgično lijepo sjećanje i što je to jedan divan festival na kojemu se prezentira hrvatska glazba, ja nisam za opciju da se vrati. Potroši se ogroman novac, a najčešće se događalo da je pjesma koja je završila na drugom mjestu bila najveći hit. Vrlo je riskantno da će pobijediti zaista najbolja i dogodi se to da bude negdje krajem veljače ili u ožujku i nakon tog se zbrajaju troškovi, a onda se već treba pripremati za Eurosong i što bolju prezentaciju izvođača tamo. Mislim da svu snagu i budžete treba iskoristiti za jednu pjesmu koja će nas najbolje predstaviti na Eurosongu – tvrdi Houdek.

Domaći autori zakazali

– Mislim kako se Dora treba vratiti i da treba omogućiti našem narodu da uz specijalni žiri bira

predstavnika. Preporučio bih da se Dora organizira u dvoranama u četiri najveća grada gdje bi se održalo polufinale. Posljednjih godina HTV je uz HUZIP i HDS odlučio tko će ih zastupati na Eurosongu, a to ih je dovelo do toga da su domaći autori zakazali, a u finale su nas odveli strani autori i njihovi timovi – zaključio je Zoran Škugor.

Komentara 5

Avatar miki75
miki75
12:39 12.05.2018.

Kako vodi racuna o svom "stajlingu" i cajke bi mu pozavidele. Ako je to "progresivno" i "kvalitetno" onda i ne cudi "kvalitet" pjesama na Eurosongu u poslednjih skoro 30-ak godina.

DU
Deleted user
12:17 12.05.2018.

što treba napraviti ako hodeka zateknete na plaži ; zatražite pomoć prisutnih i oprezno ga vratite u more !!!!

TA
tarzan
12:03 12.05.2018.

Pod hitno vratiti Doru pa ako ništa nek barem narod bira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije