Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SPOT

Grupa Ogenj nas poziva da se zaljuljamo u 'otočkim' ritmovima

Ogenj
Foto: Promo
1/4
19.06.2019.
u 19:00

Uvijek pozitivno i veselo raspoloženi, momci iz Ognja predstavili su nam zapravo staru, pankersku stvar umotanu u novo svježe ruho.

Nepresušna tematika, ljubav koja frca na sve strane donijela je još jednu zaraznu, energičnu pjesmu iz srca grupe Ogenj. 'Dok sam s tebom imam se' je vrlo plesna i melodična pjesma čiji je cilj da vas zaljulja u 'otočkom' ritmu.

Uvijek pozitivno i veselo raspoloženi, momci iz Ognja predstavili su nam zapravo staru, pankersku stvar umotanu u novo svježe ruho. Također, smatraju da dobitnu kombinaciju, koja im je donijela i dvije nagrade Porin, ne treba mijenjati pa nastavljaju suradnju s glazbenim producentom Antom Prginom Surkom. Nakon pobjedničkog debi albuma 'Domaj', Surka se ponovno uhvatio produkcije, a osim toga u novi singl Ognja, u prijelomnim trenutcima pjesme, ubačen je njegov prepoznatljiv ''instrument', moderan zvuk beatboxa - "ničji nebum nigdar, nit bum druge gledal ve, mirno je srce moje, i čakalo bu te!“

Aranžman potpisuje cijeli bend, a glazbu i tekst Tomislav Mihac Kovačic koji za kraj poručuje:

Kako nam je ljeto pokucalo na vrata, vrijeme je da se malo zaljuljamo "otočkim" ritmovima koje donose sjevernjaci. Sam naziv pjesme “Dok sam s tebom imam se” sugerira da ti je cijeli svijet na dlanu pa je i spot napravljen kao put oko svijeta. Animacija kolažnih elemenata u kombinaciji sa snimkon na green screenu dočarava jedan magičan svijet kroz koji, u ovom slučaju, putuje bend te iako je pjesma napisana za voljenu osobu može se povući paralela na sve aspekte ljubavi. Poanta je bila prikazati bezbrižnost i jednostavnost života kad si s onima koje voliš i koji tu ljubav prepoznaju i na kraju vraćaju. Kad si s onima (onom/onim) koje voliš zapravo cijeli svijet postaje bajka, a sve stvari su jednostavne i lagane: Dok sam s tebom imam s(v)e(t)!

Za odličan ljetni singl vrlo plesnog ritma i melodije 'Dok sem s tebom imam se' snimljen je zabavan prateći video spot ćiji su djelovi video produkcije snimani u Katranovom studiju. Kamerom je upravljao Marko Čordaš (Studio Jeka). Redatelj spota, koji je ujedno realizirao i animirao cjelokupnu ideju je Aleksandar Rapaić čije ime stoji iza animacije scenskog nastupa Luke Nižetića na ovogodišnjoj Dori. Inaće, Ogenj, Marko i Aleksandar samo su nastavili dobru suradnju koja je započela realiazacijom videa za prethodni, zadnji singl s istoimenog albuma, pjesmu "Domaj”.

Ogenj je u 2019. krenuo s novom postavom koja se predstavila na brojnim koncertima diljem zemlje. Bend radi i svira punom parom, a moglo bi se nasluditi da hitaju k novom albumu, i to s novim svježim idejama i glazbenim rješenjima u kojima do sada se i nisu imali prilike iskušati.

Tijekom lipnja i srpnja Ogenj nastupa: 27.06. Sarajevo (AG Club), 28.06. Šibenik (Međunarodni DJ festival Šibenik), 29.06. Knin (Grr fest Knin), 06.07. Samobor, 07.07. Karlovac (Dani grada Karlovca), od 10. do 14.07. Poljska (niz koncerata u Nowy Sach i Folkowisko), od 22. do 25.07. Biograd (Biograd Street Music) te 26.07. Murter (Reful)...nastavak novih datuma slijedi uskoro...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije