Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacija

Emma Watson dala milijun funti Zakladi protiv spolnog uznemiravanja

Emam Watson
Foto: DyD Fotografos/DPA/PIXSELL
1/3
18.02.2018.
u 17:48

Osim Emme Watson, brojne britanske zvijezde su dale doprinose, među kojima Keira Knightley, Jodie Whittaker i Emma Thompson kojima su se pridružili i muškarci među kojima i Tom Hiddleston.

Britanska glumica Emma Watson donirala je milijun funti (1,13 milijuna eura) zakladi za podršku ženama žrtvama spolnog uznemiravanja koju je predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u nedjelju satima prije svečanosti dodjele nagrada Bafta u nedjelju navečer.

"Zakladu za pravdu i jednakost (Justice and Equality Fund) je u kolumni objavljenoj u nedjelju predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u Ujedinjenom kraljevstvu koje su se mobilizirale nakon otkrića brojnih skandala.

"Zajedno možemo okončati zlostavljanje i nekažnjivost", napisale su potpisnice i precizirale da se njihova akcija ne ograničava samo na sektor zabave već se proširuje i na sva područja društva, medija i politike.

Osim Emme Watson, brojne britanske zvijezde su dale doprinose, među kojima Keira Knightley, Jodie Whittaker i Emma Thompson kojima su se pridružili i muškarci među kojima i Tom Hiddleston koje je dao 10.000 funti.

Očekuje se da će večeras na dodjelu Bafta nagrada brojne zvijezde doći u crnome, kao što su već potvrdile glumice Margot Robbie i Allison Janney, u znak prosvjeda protiv skandala u koje su upletena velika imena filmske industrije poput Harveya Weinsteina. Neke će na crvenom tepihu pratiti priznate aktivistice, posebno povezane s platformom Everyday Sexism Project.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:17 18.02.2018.

Nemaju pametnija posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije