Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest glumice

'Godinama trpim bol, morala sam odstraniti maternicu'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.02.2018.
u 09:20

Lena je za Vogue napisala članak u kojem je čitateljima otkrila kako je zbog endometrioze godinama imala velike bolove i zato je morala poduzeti ovaj korak.

U novom izdanju Voguea 32-godišnja glumica Lena Dunham otkrila je sve o dugogodišnjoj borbi s endometriozom zbog koje se nedavno odlučila na histerektomiju, odnosno kirurško odstranjivanje maternice.

Bila je to teška odluka, ali nakon deset godina trpljenja ogromne boli i odlaska na devet kirurških zahvata znala je da je histerektomija jedino rješenje. Najgori period prolazila je od kolovoza do studenog prošle godine kada je  imala nepodnošljive bolove i pokušala ih je ublažiti akupunkturom i jogom, ali ništa nije bilo učinkovito.

- Nakon operacije probudila sam se uz svoju obitelj i doktore koji su mi rekli da sam donijela dobru odluku. Moja maternica je bila u gorem stanju nego što su to liječnici prvotno mislili. Uz endometriozu i još neke probleme imala sam i retrogradno krvarenje - napisala je u članku.

Od toga da bude majka ne odustaje i ubrzo će saznati koliko se šanse za to.

- Ubrzo ću istražiti proizvodi li ono što je ostalo od mojih jajnika ikakva jajašca. Osim toga, posvojenje je predivna stvar na koju ću se možda odlučiti - kaže Lena. 

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije