Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tatina kći

Anamarija Asanović: Zbog imena me ponekad bojkotiraju

anamarija asanović
Foto: pixsell
1/10
19.03.2011.
u 20:00

To što mi je tata poznati nogometaš ponekad mi pomaže, a ponekad odmaže. Neki me bojkotiraju -kaže Anamarija.

Anamariji Asanović, hrvatskoj modnoj dizajnerici, tek su 22 godine, a kreacije s njezinim potpisom već su jako dobro poznate i prepoznatljive. Nose ih Severina, Doris Dragović, Andrea Šušnjara... Pridružit će im sigurno i najnoviji Anamarijin “uradak”, atraktivne cipele koje je za Peko dizajnirala ova mlada, vrlo talentirana Splićanka.

 

Anamarija Asanović završila je lani studij u Milanu (Istituto Marangoni) i stekla zvanje modnog dizajnera. Trenutačno živi na relaciji Split – Zagreb. U gradu podno Marjana joj je krojačka radnja.

 

U Zagrebu ima i momka, Matka, studenta ekonomije koji se vjerojatno zbog svojih dalmatinskih korijena bavi surfanjem. Ne žive zajedno. Napominje kako je za to još vrlo mlada.

 

– Zagreb je baš sredina za raditi i stvarati. U Splitu bi me “odnijelo” sunce, more, riva, kave... Bilo bi teško – živahno će Anamarija.

 

Crtala za cijeli razred

 

Ljubav prema modi osjetila je od malih nogu. Već s dvije godine svakodnevno je odijevala i presvlačila maminu odjeću i cipele, kombinirala ih i paradirala po kući. Majka i otac su se, napominje, uvijek izrazito lijepo odijevali i mama ju je stalno “vukla” po trgovinama. Od roditelja je “naslijedila” sklonost ljepoti i modi.

 

– Hvala Bogu, imali smo novca pa smo sebi mogli priuštiti dizajnerske krpice – naglašava Anamarija.

 

Šivala je odjeću i krpice za svoje lutke, a već u petom razredu osnovne škole znala je da će upisati Umjetničku školu, smjer modni dizajn. Likovni joj je bio najdraži predmet, crtala je za cijeli razred.

 

U srednjoj Umjetničkoj, koju je pohađala u Splitu, znala je da će ići u inozemstvo. Željela je u Francusku. Tata Aljoša tamo je igrao, odlično je znala francuski jezik. U Francuskoj je zapravo “učila” hrvatski.

 

No, na studij je otišla u Milano premda nije znala talijanski. Brzo ga je svladala, a studentske dane pamti kao “lude i nezaboravne”. Ekipa je bila iz cijelog svijeta. Studij je bio težak i zahtjevan, učili su ih zanatu. Za njom su brojne neprospavane noći. Ali očito se ta “žrtva” isplatila.

 

– Zadovoljna sam premda se teško probiti jer sam među najmlađima. Želim proširiti vidike i dokazati se vani. Hvala Bogu, ide mi – optimistično će Anamarija.

 

Nadarenost je nesumnjivo na njezinoj strani.

 

To što je tata Aljoša poznati nogometaš ponekad joj pomaže, a ponekad i odmaže. Zbog prezimena je, napominje, koji put i bojkotiraju.

 

No, ne predaje se. Upornost joj je jedna od glavnih vrlina. Lavica je u horoskopu.

 

Roditelji je podržavaju, ponosni su na nju.

 

Uživa u moru i jedrenju

 

U Hrvatskoj je, kaže, konkurencija jaka. A veliki je problem prodati kreacije jer nema mnogo društvenih događanja na kojima bi se nosile. Dobra je s Ivanom Aldukom, Lukom Ljubičićem, mlađom generacijom naših dizajnera.

 

– Slijedite svoje snove. Nemojte da vam išta smeta. Ništa nije nemoguće ako se želi – poručuje Anamarija Asanović koja nadasve obožava more. U Zagrebu joj ono užasno nedostaje. Bavila se godinama jedrenjem u kojem se može “ispuhati i razbistriti mozak”. U budućnosti se vidi u svjetskim modnim središtima – Milanu, Parizu, Londonu, New Yorku...

 

Nakon odjeće i cipela, sljedeći joj je korak, najavljuje vesela, razdragana i užurbana, dizajniranje torbica!

Komentara 4

CR
Crollywood
17:59 21.03.2011.

Ja sam čuo da je mala bahata kao da ju je Č#čić pravio.

Avatar Muhad-Al-Khalifa
Muhad-Al-Khalifa
22:25 20.03.2011.

Sve je do sada dobivala na tacni. Sad se mora dokazati sama. Baš me zanima kako će joj proći brat koji očito hoće postati nogometaš ko čača.

MA
mare0801
06:40 21.03.2011.

moja Anamarija,još bi ti negdje u podrumu pokušavala nešto da nije ćaće,ma draga je mala,ali nisam sigurna da zna koliko je privilegirana.kao i svi takvi misli da je uspjeh prirodan slijed nakon školovanja,i da drugačije ne može ni biti.Može,itekako može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije