Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Potpisan ugovor između Ine i MOL-a

30. siječnja 2009. u 15:18 4 prikaza

Danas potpisane izmjene i dopune ugovora o međusobnim odnosima Ine i MOL-a između hrvatske Vlade i mađarske naftne kompanije predviđaju i cijeli niz kadrovskih promjena u vrhu Ine. O konkretnim imenima za potpisivanja nije bilo riječi.

Umjesto toga, ministar gospodarstva Damir Polančec poručuje da se potpisanim ugovorom stječu uvjeti za novu upravljačku strukturu, a konkretna se imena mogu očekivati za najviše dva mjeseca nakon što se održi skupština dioničara te kompanije.


Video: Sanela Majdandžić

No jedno je sigurno - ugovor definira da mjesto predsjednika uprave Ine definitivno pripada mađarskoj strani, što znači da će sadašnji predsjednik uprave Tomislav Dragičević odstupiti sa svoje funkcije. Njega bi, prema špekulacijama u javnosti, trebao zamijeniti Laszlo Gabor, sadašnji član uprave.

Hrvatskoj, pak, strani ugovor ostavlja mogućnost imenovanja predsjednika nadzornog odbora te izvršnog direktora Ine, a o čijim će imenima, kao i samim potankostima danas potpisanog ugovora javnost biti naknadno obaviještena, poručio je Damir Polančec.

Uz navedeni i redefinirani dioničarski ugovor potpisani su i ugovori o plinskom poslovanju te kupoprodaji 100-postotnoga poslovnog udjela u skladištu plina Okoli.

- Prije pet godina uspostavljena suradnja Ine i MOL-a sada bi trebala dovesti do toga da se zajedno smiju i da zajedno plaču - poručio je Zolt Hernadi, predsjednik uprave MOL-a te najavio kako se uskoro otvara prva Inina benzinska pumpa u Mađarskoj, 180 kilometara udaljenoj od granice sa Hrvatskom.

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima