Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blanka u finalu:

Jako me boli, gotovo sam otkazala nastup

Blanka Vlašić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.08.2016.
u 18:37

Ana Šimić zapela je na 192 cm, što joj nije bilo dovoljno za ulazak u finale, koji će se održati u noći na nedjelju (1.30 sati).

Blanka Vlašić ušla je u finale skoka u vis na Olimpijskim igrama u Riju. Iz prve je preskočila sve četri visine na koje je izašla, uključujući i onu koja je bila norma (1,94 metra).

Na Igre se vratila nakon osam godina i nastupa u Pekingu gdje je osvojila srebrnu medalju. Iz tog vremena osim Blanke će u finalu u Riju biti još Amerikanka Chaunte Lowe, Španjolka Ruth Beitia, Uzbekistanka Svjetlana Radzivil i Lever Spencer iz Svete Lucije.

– Morala sam skakati s blokadom. Nije drukčije išlo. Prvi put u životu skakala sam s blokadom i moram priznati da mi nije bilo ugodno. Noga me stravično boli. Bojim se i pomisliti kakva će to biti bol kada blokada popusti. Jednostavno nisam htjela riskirati kad sam već došla ovdje. Iskreno, malo je nedostajalo da propustim i ovo natjecanje – rekla je Blanka.

Kvalifikacije ste odradili prilično dobro.

– Drago mi je da nisam potrošila puno energije. Barem ne na skakalištu. Da vam ne pričam o tome koliko sam energije potrošila u prethodna četiri dana. Bio mi je kaos u glavi. Morala sam u kvalifikacijama mijenjati zalet, nisam ga imala vremena uhodati na treningu. Sve što se tiče skakanja bilo je polovično. Dakle, u kvalifikacijama sam “uštimavala” novi zalet, snalazila se u tim novim okolnostima vezanim uz blokadu. Nosila sam se sa stresom kvalifikacija i zato je ovaj ulazak u finale za mene velika pobjeda. Sretna sam što mi je Bog dao snage. Kada sam ušla na stadion, sve su moje brige nestale. Bog me podigao, dao mi je hrabrost – opisala je Blanka kako se osjećala.

Ana Šimić nije ušla u finale, zapela je na visini 1,92 metra.

– Nemam što puno pričati. Na visinama 1,85 i 1,89 metara bilo je odlično, a dalje jednostavno nisam mogla. Ispričajte me, žurim na autobus u olimpijsko selo – rekla je Ana Šimić.

Hm, ispalo je dobro da nije ostala dulje na zaletištu, ne bi stigla na autobus...

>>Vlašić izborila nastup u finalu, Šimić nije uspjela preskočiti 1,92

Komentara 11

IN
ivanjska.noc
20:52 19.08.2016.

Blanka, molit ćemo sutra za tebe! Svaka čast na plasmanu u finale!

SC
schumax
22:00 19.08.2016.

Bravo Blanka, bravo Ana!

SB
Stjepan Bedic
23:52 19.08.2016.

Ova zadnja rečenica u tekstu vam fakat nije trebala: "Hm, ispalo je dobro da nije ostala dulje na zaletištu, ne bi stigla na autobus..." "Hm, možda bi ovaj debeljko novinar trebao shvatiti da se bilo kome tko nastupa na Olimpijadidi treba skinuti kapa, u svakom slučaju, njezon nastup je puno bolji od ovog članka..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije