Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janica: Damir ima peh

Mateša potpuno ljutit: Ovo je sudačka krađa i skandal neviđenih razmjera

Damir Martin
Foto: Reuters
1/18
14.08.2016.
u 15:25

- Ja sam impresionirana i ne mogu vjerovati da je nakon toliko jakog tempa uspio izvući snage za onakav finiš. To je strašan napor za tijelo i to prelazi granice ljudskog - kazala je Janica

Kao što smo još jučer pisali, oko odluke da je Mahé Drysdale u foto-finišu dobio zlatnu medalju, a Damir Martin srebrnu još uvijek se vuku repovi.S  tom situacijom se ne miri niti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji je najavio da će se HOO dopisom obratiti Svjetskoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom u slučaju ovog foto-finiša. Osim toga, Mateša je jučer bio izravan, kao rijetko kada:

- Svjetski veslački savez ukrao je Damiru Martinu zlato. Stajao sam na kraju utrke kraj jednog visokog dužnosnika MOO-a koji mi je čestitao i kazao da bi i Martin trebao dobiti zlato, a baš to je rekao na presici pobjednik Drysdale. Pa niti jedan sport ne dijeli plasmane tisućinkama, to je izmišljena stvar. Ovo je sudačka krađa i skandal neviđenih razmjera.

I doista, ako je neki informatički maher nešto prčkao po photoshopu to bio doista bio veliki olimpijski skandal i Hrvatski veslački savez mora insistirati na neovisnoj ekspertizi. Pa makar to bio i udarac moćnom anglo-saksonskom lobiju koji ovim sportom vlada.

Inače, kada je Janica Kostelić, najveća i najtrofejnija sportašica koju smo ikad imali, ostala zapanjena nastupom Damira Martina onda znate koja je razina izvedbe bila. Jer, Damir nije bio apsolutni favorit poput Sinkovića već samo jedan od kandidata za broncu, s obzirom da se pretpostavljalo da će zlato i srebro podijeliti olimpijski pobjednik Drysdale i trostruki svjetski prvak Synek.

- Ja sam impresionirana i ne mogu vjerovati da je nakon toliko jakog tempa uspio izvući snage za onakav finiš. To je strašan napor za tijelo i to prelazi granice ljudskog - kazala je Janica i dodala:

- Damir ima peh da u njegovu sportu u ovakvim situacijama ne dijele dva zlata, kao što bi to bio slučaj u skijanju ili kao što je bio slučaj u plivanju kada su podijelili tri srebra. No, nemojte za ovo reći da je Damir izgubio zlato, već da je osvojio srebro - zaštitnički se postavila doministrica sporta.

S nastupom novog vukovarskog heroja, fasciniran je bio i Perica Bukić, vaterpolist s tri olimpijske medalje u svojoj vitrini (dva zlata).

- Ostaje žal za zlatom jer Damir je bio bliži zlatu nego bronci. Na semaforu je rezultat bio jednak i ovo je, čini se, bilo ponovo u domeni sudaca.

>>Prema pravilima FISA-e, ovo je 'mrtva utrka'. Martin mora dobiti zlato!

>>HOO se ne miri, smatraju da je Martin oštećen i uložit će žalbu!

Komentara 36

Avatar Prosenjak
Prosenjak
16:05 14.08.2016.

HOO je potpuno u pravu, ovo nije ni svjetsko ni europsko prvenstvo nego olimpijada, i ovdje se vrijeme ne razbija na tisućinke nego na stotinke. Ne može jedno pravilo vrijediti za Phelpsa u plivanju a drugo za Martina u veslanju. Dakle, Novom zelandu treba ostaviti zlatnu medalju ali istu dodjeliti i Hrvatskoj i to je jedino ispravno.

MA
@Marsijanac
16:06 14.08.2016.

"I doista, ako je neki informatički maher nešto prčkao po photoshopu to bio doista bio veliki olimpijski skandal i Hrvatski veslački savez mora insistirati na neovisnoj ekspertizi. Pa makar to bio i udarac moćnom anglo-saksonskom lobiju koji ovim sportom vlada.">>>>>.Bas sam jucer ponovo gledao ovu utrku.Damir je pobjedio i to je rekao i komentator i proglasio to najvecim iznenadjenjem. Brojke i plastika na kojoj se nalaze tijekom utrke i u prolasku kroz cilj su iste velicine. Potom prodje podosta vremena prije nego je postavljen foto -finish. Tada je brojka 4 i podloga na kojoj je razvucena.Hrvatska je pokradena. HOO nesmije dopustiti taj nevjerovatan lopovluk.

Avatar d-ano
d-ano
16:30 14.08.2016.

mi smo mali narod koji je naucen na nepravdu i na niske udarce svetske pokvarene politike,,koja ima svoje prste u svemu,,drogirani ameri i njemci nisu ni priblizno maltretirani kao mi,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije