Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Dvojica predsjednika odigrala meč uz obalu mora

Zlatko Pospiš i Marijan Hribar
Foto: Danijela Pospiš
1/2
31.07.2016.
u 13:10

Nedavno je Pospiš ugostio Marjana Hribara, predsjednika Slovenskog stolnoteniskog saveza koji je ujedno i specijalni savjetnik generalnog tajnika UN-a

Zahvaljujući Zlatku Pospišu, predsjedniku Hrvatskog stolnoteniskog saveza, koji svako ljeto provodi na Pagu, stolni tenis povezuje i promovira turizam na otoku. Tako je nedavno Pospiš ugostio Marjana Hribara, predsjednika Slovenskog stolnoteniskog saveza koji je ujedno i specijalni savjetnik generalnog tajnika UN-a. Dva predsjednika ugostio je pak Željko Maržić, gradonačelnik Paga, koji im je izložio neke nove projekte. Gradonačelnik već godinama podržava stolnoteniski turnir Oluja koji se svake godine održava 5. kolovoza. Jedan od projekata, a nije isključivo vezan za sport, jest izgradnja medicinsko-rehabilitacijskog centra vezanog uz stoljetnu tradiciju ljekovitog blata u gradu Pagu.

Dva predsjednika Saveza, Pospiš i Hribar, odigrali su partiju novog oblika stolnog tenisa – Urban table tennis. Ovaj je oblik bio predstavljen ove godine na kongresu Svjetskog stolnoteniskog saveza u Kuala Lumpuru. Riječ je o igranju stolnog tenisa na otvorenom. Može se igrati na livadi, cesti, polju, na plaži. Dovoljan je samo stol, reketi i mrežica. Ovaj oblik dostupan je svima. I mladima i starima i može se doista igrati bilo gdje i bilo kada, pa čak i bez obzira na vremenske uvjete.

– Moram se pohvaliti da sam uspio pobijediti slovenskog kolegu. Bilo je 2:0 u setovima – 12:10 i 11:7. Ali, nije bilo lako. Slučajni prolaznici brzo su se okupili i znatiželjno promatrali što se događa uz samu plažu. Možda su pomislili da je riječ o ozbiljnim, svjetskim igračima, ha ha. Bilo je tu i puno stranaca. Za turizam je ključno povezati zdravlje i sport. To je ono što naš turizam čini primamljivim. A grad Pag, uz turističke atrakcije, dobru hranu i vino nudi i bogate sportske sadržaje. Preko ljeta dvorana ovdašnje osnovne škole pretvara se u stolnoteniski dom i tu djeca svaki dan treniraju dvaput dnevno. Dolaze nam gosti iz Mostara, Slovenije, Francuske i Velike Britanije – istaknuo je Zlatko Pospiš koji je ovom prilikom podržao Andreja Gaćinu da što dalje ode na Olimpijskom turniru u Riju.

>> Pucar ispao u 2. kolu Zagreb Opena

Komentara 1

PA
pavel1001
19:49 31.07.2016.

vaaaaaaauuuuuu kakav članak,dva predstavnika stanara igraju ping pong na moru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije