Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Osvojite put u Disneyland u Parizu za cijelu obitelj!

grudi-novi
Foto: Arhivska fotografija
1/6
PR
Autor
PR članak
10.06.2011.
u 14:30

Napišite kratku pjesmicu o Medvjediću Winnieju

Večernji list Vas nagrađuje!
Sudjelujte u nagradnom natječaju i osvojite obiteljsko putovanje u Disneyland koje Vam poklanja Generalturist.

Napišite kratku pjesmicu o Medvjediću Winnieju i pošaljite ju zajedno sa imenom, prezimenom, adresom i telefonskim brojem na adresu Slavonska avenija 4. 10000 Zagreb sa naznakom "Winnie the Pooh" ili na e-mail marketing@vecernji.net s naslovom "Winnie the Pooh" do 27.6.
Autora najkreativnije pjesmice nagrađujemo putovanjem u Disneyland u Parizu.

Walt Disney Animation Studios i Medvjedić Winnie vraćaju se u Stojutarsku šumu.
Prepun svevremenskog šarma i humora originalnih kratkih filmova, novi film pruža priliku za ponovan susret s filozofski nastrojenim medvjedićem i njegovim prijateljima Tigrom, Zecom, Praščićem, Sovom, Kangom i Sivkom, koji je ostao bez repa.

 “Cijela se priča odvija u jednome danu”, objašnjava redatelj Don Hall. “Sve je uobičajeno u Stojutarskoj šumi. Pooh se budi vrlo gladan, no nema meda. Stoga kreće u potragu za hranom, ali će nekoliko puta biti prisiljen skrenuti s puta. U njegovoj će ga namjeri pprvo omesti takmičenje u pronalasku Sivkovog repa.”

Nakon toga, Pooh pronalazi poruku Christophera Robina na kojoj piše: “Otišao za poslom. Vraćam se brzo.” No Sova je pogrešno protumačio poruku, pa je proglasio da je dječaka otelo stvorenje po imenu Brzovrat. I tako cijela banda kreće u opasnu potjeru kako bi Christophera Robina spasila iz ruku imaginarnog zlikovca. Dan postaje prilično kompliciran za medvjedića koji je samo želio promaći malo meda.

 „Uvijek se trudimo napraviti film za sve generacije – film koji će se svidjeti djeci, zabaviti njihovu braću i sestre tinejdžere i nasmijati njihove roditelje,“ komentira izvršni producent filma John Lasseter. „Likovi A. A. Milnea su tako precizno karakterizirani, tako elegantni u svojoj jednostavnosti. Bili su nam nevjerojatno duhoviti i prije negoli smo nacrtali prvu skicu. Većina nas je odrastala uz te likove. Željeli smo i našu djecu upoznati s njima.“

Osim što je prepun prekrasnih likova, film Medvjedić Winnie nas uči tome da u životu moramo cijeniti sitnice. To su vrijednosti koje roditelji žele prenijeti svojoj djeci. Upravo takvo prožimanje generacija reflektira filozofiju Walta Disneyja:

 “Ja ne radim filmove prvenstveno za djecu”, govorio je Disney.
Ja ih radim za dijete koje se krije u svakome od nas, bez obzira imali 6 ili 60 godina. Djeca su nevina. Ta nevinost leži i u najgorima među nama, bez obzira koliko je duboko zakopana. Svojim radovima želim dotaknuti tu nevinost i pokazati zabavu i radost življenja; pokazati da je smijeh zdrav; pokazati da ljudska vrsta, ma koliko ponekad bila smiješna, ipak još uvijek stremi k zvijezdama.”

Glasove likovima u filmu posudili su John Cleese (“Shrek Forever After”, “A Fish Called Wanda”) kao narrator, Jim Cummings (“Gnomeo & Juliet”, “The Princess and the Frog”, “Shrek”) kao Winnie the Pooh i Tigar, Travis Oates kao Praščić, Bud Luckey (“Toy Story 3”) kao Sivko, Craig Ferguson (“The Late Late Show with Craig Ferguson”) kao Sova,  Tom Kenny (“SpongeBob SquarePants”) kao Zec. Kristen Anderson-Lopez kao Kanga, Wyatt Hall kao Roo i Jack Boulter kao Christopher Robin.

Hrvatske glasove posudili su: Franjo Kuhar (Narator), Ranko Stojić (Winnie Poo), Branko Smiljanić (Sivko), Željko Mavrović (Sova), Antonio Parač (Christoher Robin), Janko Rakoš (Praščić), Jasna Bilušić (Kanga), Marin Arman Grbin (Roo), Žarko Potočnjak (Zec), Luka Peroš (Tigar), Frano Mašković (Brzovrat).

Redatelji filma su Stephen Anderson ( “Meet the Robinsons”) i Don Hall ( “The Princess and the Frog”). Redateljica hrvatske verzije filma je Zrinka Matijević Veličan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?