Naslovnica Lifestyle Gourmet

Započinje drugo izdanje proljetnog Festivala hrane i vina – Korčulanske Pjatance

I ove godine okusite gastrostronomsko gostoprimstvo Korčule u punom proljetnom zamahu!
19. travnja 2018. u 14:37 528 prikaza
Festivala hrane i vina – Korčulanske Pjatance
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

U Korčuli i okolnim mjestima od 27. travnja do 5. svibnja održat će se drugo izdanje proljetnog festivala hrane i vina Korčulanske Pjatance u ogranizaciji istoimene udruge koja okuplja renomirane korčulanske ugostitelje.

Dalmatinski pršut u slast Dani hrvatskog pršuta u Dubrovniku: Istarski pršut nema kožu i potkožno masno tkivo

Zvučna imena korčulanske gastro scene, restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco's, Nonno, Radiona, Konoba Maha i pupnatska Konoba Mate te proizvođač ekoloških, tradicionalnih proizvoda OPG Eko škoj, ujedinili su se, pomalo vizionarski, u Udrugu Korčulanske Pjatance kako bi kroz raznolike ponude hrane i pića predstavili spoj tradicionalnog i modernog u harmoniji sezonskih blagodati jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Vrlo uspješno prošlogodišnje izdanje festivala osiguralo je temelje za nove kreativne jelovnike osmišljene posebno za ovu prigodu koje će se izmjenjivati na korčulanskim trpezama spomenutih restorana od 27. travnja do 5. svibnja po promotivnim cijenama, ali i brojne radionice s gostujućim poznatim imenima hrvatskog kulinarstva poput chefa Davida Skoka ili slastičarke Petre Jelenić.

U tek 12 kilometara udaljenosti od Korčule, preko živopisnog naselja Žrnova do šarmatnog sela Pupnata, Michelin, najprestižniji globalni gastronomski vodič i sinonim za kulinarsku izvrsnost, podijelio je čak tri preporuke (LD Restaurant, Filippi i Konoba Mate). U želji da domaćim, ali i fureštim bonkulovićima serviraju stoljetne gurmanske tradicije grada i otoka, ovogodišnje izdanje festivala predstavit će se bogatijim programom oslanjajući se na promociju otoka i raznolikosti njegove ponude, promociju tradicionalne recepture na moderan način u želji da se pridonese lokalnoj zajednici definiranjem Korčule kao jedinstvene gatstronomske i enološke destinacije.

Festivala hrane i vina – Korčulanske Pjatance | Autor : PROMO Foto: PROMO Proljetni termin održavanja manifestacije nametnuo se kao najlogičnije rješenje s obzirom na bogatstvo sezonskih namirnica koje dozrijevaju dosežući svoj kvalitativni vrhunac upravo u ovo doba godine. Dva zajednička nastupa svih sudionika festivala, svečano otvaranje na lokalnoj tržnici Rotondi 27. travnja i zatvaranje festivala na Šetalištu Petra Kanavelića uz domaćinstvo restorana Nonno, Filippi i LD Restauranta, pokazat će i humanitarni karakter festivala budući da će prikupljena sredstva donirati za kupnju uređaja Crp/streptokok analizatora za potrebe otočana.

Ali najviše, probudi nas proćuliće na pjatu s mladin bižima i bobon, mladon kapulon i crncima, ulovljenima u smrčon okićenu vršu, k'o u škuribandi. Zavonja motar, kaduja, ružmarin i kapare k'o davno ispričane priče“ - za najavu prvih Korčulanskih Pjatanci napisao je poznati vinar Luka Krajančić. S istim romantičnim izazovima za gurmanska nepca željna harmonije najboljeg što otok pruža i ove vas godine pozivamo da nam se pridružite okusite gastronomsko gostoprimstvo Korčule u punom proljetnom zamahu!

#springfoodfestival #korculanskepjatance #otokkorcula

Za više informacija posjetite Facebook stranicu.

Festivala hrane i vina – Korčulanske Pjatance | Autor : PROMO Foto: PROMO FESTIVALSKI PROGRAM

Korčula i okolna mjesta
27. travnja – 05. svibnja 2018.

27.04.2018.
12.00 Rotonda–lokalna tržnica – službeno otvorenje festivala uz prezentaciju svih sudionika

19.00 Hotel Korčula De La Ville –VIP večera

28.04.2018.
19.00 LD Restaurant –Proslava 20 godina vinarije Bire

29.04.2018.
10.00 Konoba Mate –Radionica prikupljanja samoniklog jestivog bilja Sani Sardelić
Slastičarskaradionica sa samoniklim biljem Petre Jelenić

19.00 Nonno – Večer vina i poezije s Lukom Krajančićem & gostima

30.04.2018.
19.00 Marco’s - DJ & Burgers Fun

01.05.2018.
10.00 Filippi – Radionica izrade domaće tjestenine

19.00 Barić - Pinkday–prezentacija roze vina Korčule i Pelješca

02.05.2018.
10.00 KonobaMaha – Chef David Skoko –Radionica pripreme sirove ribe, algi i priobalnog bilja (samo za novinare i ugostitelje)

19.00 Aterina–Pod ljetnim suncem– video projekcije starih filmova snimljenih u Korčuli

03.05.2018.
10.00 KonobaMaha – Chef David Skoko –Radionica pripreme sirove ribe, algi i priobalnog bilja (otvoreno za javnost)

12.00 Adio Mare –Radionica pripreme tradicionalnih jela

04.05.2018.
12.00 EkoŠkoj – Barina – Izvorni proizvodi otoka Korčule – degustacijski i prodajni sajam otočnih OPG-ova

19.00 KonobaMaha – Chef David Skoko – Večer morskih specijaliteta

21.00 Radiona – Klapska večer

05.05.2018.
19.00 Nonno, Filppi, LD Palace – KORČULANSKE PJATANCE

Zajednička humanitarna večera svih sudionika festivala

Kokteli od kave recepti Ove koktel poslastice od kave možete pripremiti i u vlastitom domu Izletište i restoran "V starem melinu" Rene Bakalović Stari melin u kojemu su uskrsnule purgerske divote od divljači Hamburgeri povišene razine ftalata Jedete sendviče i burgere vani? Otkriveno zašto je to opasno po zdravlje!
SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti