Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super doručak

Volite poširana jaja, ali priprema vam je komplicirana? Isprobajte ovu metodu, gotova su za 40 sekundi!

shutterstock
11.01.2022.
u 07:00

Gastro profil na TikToku otkrio je kako najjednostavnije, ali i najbrže pripremiti poširana jaja.

Od svih načina na koje se jaja mogu pripremiti, poširana su najkompliciranija. Je li voda dovoljno zagrijana, treba li dodati ocat ili ne treba, kada ih izvaditi... Mnogi znaju pogriješiti u ovim koracima, pa dobiju nešto između kuhanog jaja i jaja na oko. 

Autori gastroprofila na TikToku, @caughtsnackin, podijelili su metodu pripreme poširanih jaja uz pomoć koje će, kažu, uvijek ispasti odlično.

U jednu šalicu stavite 250 ml tople vode, dodajte žlicu octa, razbijte jaje i sve ubacite u mikrovalnu na 40 sekundi. "Ne može biti jednostavnije i bolje, uspije svaki put", tvrde.

Među 3,5 milijuna gledatelja ima onih koji nisu baš impresionirani. Tvrde, naime, da ova metoda baš i nije sigurna jer bi jaje, ali i šalica, mogli eksplodirati pri visokoj temperaturi i tako kratkom vremenu pripreme.

S druge strane, puno ljudi pisalo je da im ovako jaja uspiju svaki put i da se nikada ništa loše nije dogodilo, prenosi The Sun.

@caughtsnackin EASIEST way to poach an egg! 🚫🧢🐣 #foodie #egg #breakfast #hack ♬ original sound - Caught Snackin’

Farmer savjetuje kako čuvati jaja da bi duže bila svježa!

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete

1/5
Ključne riječi

Komentara 1

MR
mario.rancic
07:52 11.01.2022.

Nema sta, najzdraviju vrstu pripreme gurati u najnezdraviju mikrovalnu. Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije