Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Vječno pitanje i ove godine podijelilo Hrvate: Ide li u francusku salatu jabuka ili ne?

Shutterstock
27.12.2021.
u 11:33

Redditori ponovno vode raspravu o nekim običajima, ovoga puta kulinarskim.

Ide li jabuka u francusku salatu ili ne pitanje je koje se godinama, ako ne i desetljećima, spominje u ovom blagdanskom periodu - što na okupljanjima, što na društvenim mrežama.

Tako je i ove godine bilo neizbježno, i to na hrvatskom Redditu koji je poznat kao mreža na kojoj ljudi vrlo otvoreno otkrivaju svoja mišljenja i stavove, najčešće, kao i ovoga puta, pomiješane. 

Nekoliko korisnika kaže da su probali francusku salatu u koju je dodana jabuka i da im se ta kombinacija svidjela. Ipak, tvrde, mora biti određena sorta jabuke, a to je Granny Smith, kiselkasta koja daje dobru teksturu, balansira okuse i daje neku svježinu. "Godinama sam jeo bez jabuke, onda jednom probao s jabukama i od tad samo tako radim", piše jedan korisnik.

Suprotno njima, dio korisnika misli kako je dodavanje jabuke u ovo tradicionalno blagdansko jelo "zločin" i da nikako ne pašu okusi. "Ljude koji stavljaju jabuku u francusku pohapsit i sve internirat na Goli Otok", šali se jedan.

Jednostavno, ne priznaju niti jednu drugu kombinaciju osim one s jajima, krumpirom, mrkvom, kiselim krastavcima i graškom. "Ni jabuka, ni šunka, a ni kukuruz. Ako si netko hoće dodati neka odvoji dio... Ili neka se ne uvrijedi ako odbijem takvu salatu", objašnjava jedna osoba.

Bilo je i onih kojima je sasvim svejedno jer uopće ni ne vole francusku salatu.

Stranac pitao koji je grad u Hrvatskoj najbolji za život: Hrvati nahvalili Osijek!

Ako ste u prvoj kategoriji, ljubitelja, evo nekoliko savjeta: 
1. Uzmite Granny Smith jabuku.
2. Ne pretjerujte s količinom - na veliku zdjelu dovoljna je jedna jabuka, na manju i polovica.
3. Neka jabuka bude što tvrđa i kiselija.
4. Ako ne volite veće komade, možete je naribati. Dat će svježinu, a neće se primijetiti u ostatku povrća.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete

1/5
Ključne riječi

Komentara 1

SK
Skviki3
12:36 27.12.2021.

Uvijek radim bez jabuke, no 100% sam siguran da kvalitetna jabuka može samo poboljšati ukus. Ovu godinu pripremam sa jabukama i bez, pa nek banda odluči kaj im je ukusnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije