Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Uz trik talijanskog kuhara uvijek ćete savršeno poslužiti špagete

Talijanski chef Andrea Tranchero može se pohvaliti radnim iskustvom u mnogim svjetski poznatim restoranima s Michelinovim zvjezdicama.
31. siječnja 2020. u 10:11 2 komentara 2912 prikaza
Foto: shutterstock

Za Daily Mail otkrio je jednostavan trik uz koji ćete baš svaki put špagete poslužiti kao profesionalac. Trebat će vam velika vilica za meso i kutlača. Kutlačom zagrabite špagete, zatim stavite vilicu u nju i nekoliko puta okrenite. 

Dobar savjet 'Zlatna tekućina': Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu!

– Uzmete vilicu i na nju stavite količinu koju želite. Ne stavljajte previše jer će inače tjestenina ispadati – kaže u videu. 
Vilicu okrećite dok ne dobijete urednu gomilu. Zatim nježno izvadite iz kutlače i stavite na tanjur. Zatim vrtite vilicu u smjeru okretanja špageta prije nego što je izvučete. I špagete će biti savršeno servirane!

ODLIČNA INICIJATIVA Kafići u Italiji koriste slamke od tjestenine da bi smanjili onečišćenje plastikom 'Veganko' Martina i Nino iz Varaždina odselili su u Irsku i pokrenuli posao: 'Vratit ćemo se u mirovini'

Pogledajte kako on to radi u videu: 

 

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Avatar Django
    Django:

    Nadajmo se da naši sunarodnjaci iz priobalne Hrvatske znaju što je to “šeflja”. Bojim se da inače nikada neće savršeno poslužiti špagete.

  • Kritiko:

    Sada mogu komotno izdahnuti...cijeli sam život čekao ovu objavu..hvala..