Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusna i zdrava

Uz običnu, kokosova voda jedna je od najčišćih. Evo zašto je treba piti

kokos
Foto: Thinkstock
27.01.2014.
u 10:55

U SAD-u se prodaje kao "napitak majke prirode" koji pomaže patite li od mamurluka, bubrežnih kamenaca, ali i bolujete li od raka

Kokosova voda je ukusna, niskokalorična i omiljeni je dodatak koktelima. Da ne bude zabune, nije riječ o kokosovu mlijeku nego o bistroj tekućini iz još zelenog kokosa, a mnoge svjetske zvijezde ispijaju je nakon vježbanja jer je jako osvježavajuća, ukusna je i najčišća tekućina nakon vode.

U čemu je tajna?

Kokosova voda je izotonična, obiluje vitaminima, mineralima, antioksidansima, poboljšava probavu i ubrzava metabolizam. Sadrži više kalija nego čak četiri banane i jako hidratizira. Nakon što su u SAD-u otkrili blagodati ove slatke tekućine, i Europljani je sve više konzumiraju. To su prepoznali i mnogi distributeri pa se kokosova voda može naći u prodavaonicama zdrave hrane obogaćena i drugim okusima, poput ananasa i brusnice. U SAD-u se prodaje kao "napitak majke prirode" koji pomaže i patite li od mamurluka, bubrežnih kamenaca, ali i bolujete li od raka. S obzirom na jaka hidratacijska svojstva, često se preporučuje i za poboljšanje tena i "beživotne" kože.

Kokosova voda našu kožu čini podatnom i naizgled "mlađom". Madonna je jedna od oduševljenih potrošačica kokosove vode i tvrdi da pomlađuje, a istraživanja su pokazala da antioksidansi i citokinini kojima obiluje imaju utjecaj na ublažavanje starenja kože, piše TOI.

Sadrži manje šećera od mnogih sportskih napitaka na tržištu, a mogu je piti i djeca i odrasli, ali nemojte pretjerivati. Jedna čaša kokosove vode na dan bit će vam dovoljna, a vaša će koža zablistati novim sjajem.

>> Napuhnuti ste kao balon? Jedite češće i dobro žvačite hranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije