Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Pampano

U njujorškom restoranu Placida Dominga kuha se s - Vegetom!

Restoran Pampano
Foto: VL
1/2
10.12.2013.
u 08:15

Večernji list je ekskluzivno pratio snimanje i pripremu jela s Vegetom.

Kvalitetu najpoznatijeg hrvatskog autohtonog dodatka jelima, Podravkine Vegete, prepoznali su i u prestižnom njujorškom restoranu Pampano, čiji je vlasnik slavni operni pjevač Placido Domingo. Glavna kuharica Lucera Martinez u španjolska jela koja priprema poznatim stanovnicima Manhattana, diplomatima, poslovnim ljudima i umjetnicima dodaje Vegetu koju joj je otkrila voditeljica restorana podrijetlom iz Rumunjske.

- U mojoj zemlji vodeći kuhari koriste Vegetu, a bez tog dodatka jelima moja majka nije znala završiti objed. Probaj, svidjet će ti se jer je u Europi svi koriste, preporučila je Vegetu kuharici Martinez i tako je taj hrvatski proizvod postao ravnopravan drugim poznatim dodacima jelima u kuhinji restorana Pampano. Koliko je kuharica Martinez zadovoljna s Vegetom potvrđuje činjenica da je televizijska postaja NY1 u restoranu Pampano snimila kulinarsku emisiju u kojoj su predstavljena jela s Vegetom.

Večernji list je ekskluzivno pratio snimanje i pripremu jela s Vegetom. Njujorčani će uskoro u svojim domovima vidjeti tu emisiju i kroz recepte kuharice Martinez naučiti kako koristiti hrvatsku Vegetu, a to je najbolja promocija hrvatskog izvoznog proizvoda u Velikoj Jabuci. Pred kamerama NY1 Martinez je pripremila juhu od zelenih paprika i jastoga, a kao glavno jelo steak mariniran s Vegetom.

-Vegeta ima idealan omjer soli i suhog povrća i svim jelima daje završnu notu zbog koje me gosti pitaju za moju kulinarsku tajnu. Mnogi se iznenade da tako dobar proizvod dolazi iz Hrvatske za koju većina nije ni čula, komentirala je je kuharica Martinez za Večernji list. Vlasnik restorana Placido Domingo i njegov partner Richard Sandoval već su probali jela s Vegetom a kuharica Martinez priprema nove recepte za maestra kad se vrati u New York.

>>Ovih 10 namirnica nikako ne smijete jesti prije odlaska u krevet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije