Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trudnice ne moraju "jesti za dvoje"

trudnica
Arhivska fotografija
21.02.2010.
u 11:02

Tijekom prvih šest mjeseci trudnica ne treba mijenjati količinu hrane koju unosi.

Trudnice ne moraju "jesti za dvoje", piti punomasno mlijeko, upozoravaju britanski liječnici. Tijekom prvih šest mjeseci trudnica ne treba mijenjati količinu hrane koju unosi, odnosno može unostiti jednaku količinu hrane kao i kada nije bila trudna. Tek tijekom posljednja tri mjeseca u svoju prehranu mogu dodati dodatnih 200 kalorija dnevno.

Osim toga, britanski Nacionalni institut za zdravlje upozorava žene da moraju imati realna očekivanja o tome koliko će im vremena trebati da se riješe kilograma nakupljenih u trudnoći. Ženama treba, smatraju, ukazati na rizik za njih i dijete ako su majke pretile, odnosno ako je njihov indeks tjelesne mase veći od 30. One bi prije trudnoće svakako trebale smršavjeti, ali nikako tijekom trudnoće.

Vježbanje tijekom trudnoće može se provoditi u razumnim količinama, te neće štetiti djetetu. Trudnica koje su se prije trudnoće bavile trčanjem ili aerobikom, mogu bez straha nastaviti baviti se tim aktivnostima i tijekom trudnoće bez neželjenih učinaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije