Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan slučaj

Trudnica jede samo voće, a nada se da će iste prehrambene navike imati i njezino dijete

Shutterstock
12.09.2019.
u 16:49

Frutarijanstvo je sve popularnije, a bazira se na prehrani bogatoj sirovim voćem, kao i plodovima koji se mogu pronaći u prirodi. Trudna žena već četiri godine jede na ovaj način, a i dijete planira odgajati jednako

Anne Jensen iz Danske ima 23 godine i jede samo sirovo voće. Trenutno je 25 tjedana trudna i želi da njezino nerođeno dijete također jede kao i ona, piše Metro. 

Foto: Screenshot Youtube

Kada je imala samo 19 godina osjetila je posljedice vegetarijanstva, ispadala joj je kosa i imala je grčeve u mišićima pa je iz prehrane izbacila nepotrebne namirnice. Odrekla se jaja, kuhanog povrća i sve kuhane hrane, a danas jede samo voće ili sirovo povrće.

Foto: Shutterstock

Na primjer, za doručak jede samo jednu vrstu voća ili povrća. Tri dinje ili jedna lubenica. Za ručak najčešće pije smoothie, a za večeru salatu pripremljenu od špinata, salate, rajčica kao i manga ili naranče.

Anne se često bori s jutarnjim mučninama zbog trudnoće, ali svejedno misli kako njezin način prehrane ne utječe negativno na njezino tijelo ili na dijete. 

"Htjela bih odgajati dijete kao frutarijanca, ali ne znam mogu li to napraviti jer i sama trenutno ne slijedim u potpunosti takvu prehranu. Dojit ću dijete koliko ću moći, a vidjet ću što je najbolje za dijete."

Frutarijanci se hrane samo plodovima koje mogu pronaći u prirodi. Odnosno, jedu voće i orašaste plodove, a moraju voditi brigu kolike količine takvih namirnica unose, s obzirom na to da iz njih moraju dobiti dovoljno energije

Pogledajte kako se hraniti nakon 50. godine života: 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:24 25.09.2019.

Jedan od poznatijih frutarijanaca je bio Steve Jobs. Bio je sedam godina frutarijanac, dobio rak gušterače i umro. Brine me ova gospođa, a tek dijete, koja je to karma, inkarnirati se u majke frutarijanke. Ajooj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije