Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Trudnica jede samo voće, a nada se da će iste prehrambene navike imati i njezino dijete

Frutarijanstvo je sve popularnije, a bazira se na prehrani bogatoj sirovim voćem, kao i plodovima koji se mogu pronaći u prirodi. Trudna žena već četiri godine jede na ovaj način, a i dijete planira odgajati jednako
12. rujna 2019. u 16:49 1 komentara 1178 prikaza
Foto: Shutterstock

Anne Jensen iz Danske ima 23 godine i jede samo sirovo voće. Trenutno je 25 tjedana trudna i želi da njezino nerođeno dijete također jede kao i ona, piše Metro. 

 | Autor : Screenshot Youtube Foto: Screenshot Youtube

NE NASJEDAJTE Voće i povrće se s razlogom nalazi odmah na početku trgovine, a osnovne namirnice pri kraju

Kada je imala samo 19 godina osjetila je posljedice vegetarijanstva, ispadala joj je kosa i imala je grčeve u mišićima pa je iz prehrane izbacila nepotrebne namirnice. Odrekla se jaja, kuhanog povrća i sve kuhane hrane, a danas jede samo voće ili sirovo povrće.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Na primjer, za doručak jede samo jednu vrstu voća ili povrća. Tri dinje ili jedna lubenica. Za ručak najčešće pije smoothie, a za večeru salatu pripremljenu od špinata, salate, rajčica kao i manga ili naranče.

Zanimljivo Je li lubenica voće ili povrće i koje su njezine prednosti za zdravlje?

Anne se često bori s jutarnjim mučninama zbog trudnoće, ali svejedno misli kako njezin način prehrane ne utječe negativno na njezino tijelo ili na dijete. 

"Htjela bih odgajati dijete kao frutarijanca, ali ne znam mogu li to napraviti jer i sama trenutno ne slijedim u potpunosti takvu prehranu. Dojit ću dijete koliko ću moći, a vidjet ću što je najbolje za dijete."

Ekologija Zagrepčanka živi bez plastike: 'U dućanu me gledaju čudno kad voće stavljam u košaru bez vrećice'

Frutarijanci se hrane samo plodovima koje mogu pronaći u prirodi. Odnosno, jedu voće i orašaste plodove, a moraju voditi brigu kolike količine takvih namirnica unose, s obzirom na to da iz njih moraju dobiti dovoljno energije

Pogledajte kako se hraniti nakon 50. godine života: 

Nada Šarić
LJEKOVITI SLATKI PELIN
Navala na pripravke iz Hercegovine: Ljudi su zvali i zahvaljivali da im je to spasilo život
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • Deleted user:

    Jedan od poznatijih frutarijanaca je bio Steve Jobs. Bio je sedam godina frutarijanac, dobio rak gušterače i umro. Brine me ova gospođa, a tek dijete, koja je to karma, inkarnirati se u majke frutarijanke. Ajooj.