Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan učinak

Trenerica savjetuje: ''Ako radite od kuće, obavezno trenirajte, i 10 minuta je korisno''

shutterstock
18.03.2020.
u 07:00

Uz ove savjete, pronaći ćete lakše motivaciju da odradite trening kod kuće.

Iako fitness centri još uvijek nisu službeno zatvorili svoja vrata, zbog koronavirusa mnogi ljudi odlučuju pauzirati treninge kako se ne bi izlagali opasnosti. Nekima je ipak teško potpuno prestati s treniranjem, ali pronaći motivaciju da vježbaju kod kuće im je još teže. 

S obzirom na to da se radi od kuće, bilo bi dobro da imate barem nekakvu fizičku aktivnost tijekom dana, a idealni odabir je tjelovježba u svoja četiri zida. Trenerica Colleen Conlon (27) za New York Post kaže: "Rad od kuće može stvoriti još više stresa i tenzija, a čak i kratka tjelovježba podići će razinu vaše energije, otkloniti stres i popraviti raspoloženje."

Kućni trening uopće ne mora biti tolika tlaka pogotovo danas kada postoji bezbroj aplikacija i YouTube videa koji vam do detalja pokazuju kako izvoditi koju vježbu. 

Uz savjete trenera olakšajte si vježbanje u svoja četiri zida.

Pospremite nered
Prvi je korak pospremanje prostorije u kojoj ćete vježbati. Maknite svu odjeću i stvari koje su oko vas kako biste imali dovoljno prostora za pravilno izvođenje vježbi.

Otvorite prozor
Svjež zrak pomaže vam da se razbudite i pripremite za vježbanje, a ako je vani jako hladno, u sobu možete postaviti difuzor s eukaliptusom ili pepermintom.

U videu pogledajte trening koji možete odraditi kod kuće:

Fokusirajte se
I najmanje vježbe računaju se ako ste fokusirani, a čučnjeve možete raditi bilo gdje. Intenzivan trening od 10 minuta može biti jako koristan.

Odmorite se
Ipak, nemojte se forsirati, ako se ne osjećate dovoljno dobro i raspoloženo za trening, pokušajte se zagrijati i natjerati da počnete a vježbanjem, ali ako nakon 5 do 10 minuta i dalje ne osjećate volju za treningom, odmorite se i preskočite ga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije