Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Stručnjaci ističu: Starenje ne možemo zaustaviti, ali možemo produljiti prirodan i zdrav izgled kože

Zaljubite se u sebe
Foto: John Pavlish
1/39
16.02.2024.
u 15:08

'Brzina starenja udvostručuje se svakih 8 godina, no kada bismo do kraja života uspjeli održati brzinu starenja 40-godišnjaka, živjeli bismo 120 godina!' ističe doc.dr.sc. Ljiljana Hlupić, dodajući kako se najnoviji tretman Vitality Skin Regeneration pokazao izrazito uspješnim u usporavanju brzine starenja kože

Tema znanstveno-stručnog panela pod znakovitim nazivom „Zaljubite se u sebe“, održanog na Dan zaljubljenih, bila je ljubav, ali o ona o kojoj se ponekad premalo govori - o tome kako da bismo mogli voljeti drugoga na pravi način, prije svega moramo znati i htjeti voljeti sebe. U panelu su sudjelovale dr. Antonija Puljić, psihijatrica i voditeljica Odjela za alkoholizam u Kliničkom bolničkom centru “Sestre milosrdnice; docentica Ljiljana Hlupić, vlasnica estetskog centra Beauty & Beyond i Iva Zovko, vlasnica brenda Kata gluten free, a moderirala je TV voditeljica Marijana Batinić.

Foto: John Pavlish

Voljenje sebe jedan je od najvažnijih faktora za ostvarivanje zdravog, sretnijeg i ispunjenijeg života. Kako biste se zaljubili u sebe, ključno je da se prihvatite takvi kakvi jeste, sa svim svojim vrlinama, ali i manama. A to prihvaćanje sebe postiže se dugotrajnim mentalnim naporima samopromatranja i samoanaliziranja. Zaljubljivanje u sebe povezano je sa razvojem samopouzdanja. Naime, kad volite sebe i bezuvjetno se prihvatite, razvit će se i samopouzdanje koje će vam omogućiti da se osjećate vrijednim, cjenjenim i voljenim bez obzira na nedostatke. Na samopouzdanju možemo raditi svakodnevno, a prioritet u bildanju samopouzdanja jest njega i briga o sebi, odnosno redovito vježbanje, pravilna zdrava ishrana i briga o svojoj koži koja će nam omogućiti zdraviji i ljepši izgled. Zdrav i lijepi izgled doprinosi pozitivnom stavu prema sebi, a onda i drugima što se manifestira prijateljskim, otvorenim i empatičnim odnosima koji će jačati osjećaj prihvaćanja i podržavanja u svakodnevnom okruženju“, naglasila je psihijatrica Antonija Puljić dodavši kako je važno stariti prirodno i održati autentičan izgled.

Foto: John Pavlish

Njega organizma izvana i iznutra

Žene diljem svijeta, naime, žele imati obrve, jagodice, usne, grudi, struk ili stražnjicu poput Kim Kardashian, Angeline Jolie ili neke druge medijske ljepotice. I zahvaljujući sve većem broju novih estetskih tretmana kopiraju izgled “lica sa naslovnica časopisa”, zanemarujući svoju autentičnost. Ipak, razvojem “anti-age ere” došlo je i do osvješćivanja i promoviranja trenda prirodnosti koja naglašava prihvaćanje i isticanje prirodne ljepote bez pretjeranih intervencija. Jedna od najpoznatijih stručnjakinja za prirodne tretmane koji odgađaju starenje, a potiču prirodan izgled upravo je doc.dr. Ljiljana Hlupić, koja se bavi regenerativnom medicinom i njenom primjenom u estetici i pomlađivanju.

Starenje je prirodni proces koji se odvija tijekom života kod svake osobe. No, brzina starenja i neki od njegovih uzročnika mogu varirati od osobe do osobe. Glavni uzroci starenja leže u samoj stanici, stoga se nova istraživanja o starenju fokusiraju upravo na procese staničnog starenja. Znanstveno je dokazano da se brzina starenja udvostručuje svakih 8 godina, no kada bismo do kraja života uspjeli održati brzinu starenja 40-godišnjaka, živjeli bismo 120 godina jer svaka stanica u tijelu može živjeti u prosjeku 120 godina ako se nalazi u idealnim uvjetima. A pod idealnim uvjetima podrazumijevamo da je stanica okružena svim potrebnim regenerativnim čimbenicima i molekulama koje će omogućavati njeno optimalno obnavljanje. Nažalost, s godinama drastično pada broj i aktivnost regenerativnih supstanci te je životni vijek stanice kraći“, istaknula je doc.dr.sc. Ljiljana Hlupić, dodavši da ipak postoji način za usporavanje starenja stanica i njihovu regeneraciju.

Foto: John Pavlish

Savršen tretman za usporavanje starenja kože

Jedan od novih tretmana koji se pokazao vrlo uspješnim u usporavanju brzine starenja kože, koji ujedno i pomlađuje kožu, je “Vitality Skin Regeneration” tretman. Riječ je o inovativnom tretmanu sa mezenhimalnim humanim matičnim stanicama iz koštane srži koji stimuliraju regeneraciju kože. Točnije, omogućuju popravljanje i obnavljanje postojećih stanica uz istovremenu aktivaciju stvaranja novih stanica svih vrsta koje nađemo u koži i potkožnom tkivu. Dakle, dolazi do potpunog restrukturiranja tkiva kože u mlađu formu. Rezultat je da koža postaje zadebljanija, čvršća, tonirana, ali i elastična. Zbog restrukturirajućeg učinka na kožu, sve nepravilnosti poput bora, hiperpigmentiranosti, suhe i stanjene kože s vremenom se smanjuju, a koža postaje svijetla i sjajna kao odraz zdrave, mlade kože“, naglasila je docentica Hlupić, ističući kako ovaj tretman ima zaista nevjerojatne rezultate i to ne samo na licu, nego i na drugim dijelovima tijela.

A s prehranom možemo poboljšati naše regenerativno stanje organizma, objasnila je Iva Zovko, vlasnica dva Kata brunch bara u Zagrebu, u kojima pored bezglutenskih namirnica možete pronaći i sve vrste jela, od doručka do večere, napravljenih od tzv. superfood namirnica.

Foto: John Pavlish

Iako se u Kati primarno bavimo problemima s celijakijom i naša misija je bezglutensku prehranu učiniti dostupnijom svima koji nemaju drugog izbora i okusom je približiti onoj klasičnoj prehrani, napravili smo iskorak od klasične bezglutenske ponude i okrenuli se superfood namirnicama kojima promoviramo zdravu prehranu kroz naše cateringe i šarolik izbor svih prehrambenih navika u našim brunch barovima. Kroz šarene ukusne zdrave obroke želimo ponuditi novu dimenziju obroka u kojima će uživati sva naša osjetila, pa tako i naša koža. Na koži se često reflektira unutarnje stanje našeg tijela, a što stavljamo na tanjur zasigurno utječe na odraz u ogledalu. Namirnice poput cikle, spiruline, avokada, mrkve, svježeg krastavca, te orašida i sjemenki, dokazano su nutritivno bogate aktivnim sastojcima koji direktno utječu na razne procese zaslužene za zdravlje i regeneraciju kože, te su upravo takve namirnice uključene u u naše obroke, istaknula je Iva Zovko, u čijim su ukusnim zalogajima mogle uživati brojne osobe iz javnog života, među kojima glumice Nataša Dorčić i Suzana Nikolić, liječnici Nenad Korkut i Natko Beck, stomatologinja i vlasnica klinike Dental Estetic Studio Tatjana Knego, vizažist Marko Tolić, Katica Topčić, vlasnica Fabule de Forme, influencerice Luna Valas i Katarina Mamić, bivša Miss Hrvatske Martina Matušin, Ivana Šundov, Borna Kotromanić, Uglješa Rušnov, Dubravka Popović, Ivona Čulo, Sandra Njavro, Dijana Pezo i Sanja Bobić.

Foto: John Pavlish

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije