Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski test

Što jedemo? U filetima kosti, puno leda i ostaci ambalaže

sendviči, riba, sir, klice, bijela riba (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
11.02.2013.
u 13:57

Slomljeni komadi nejednake veličine često izgube jako puno težine kad se otopi led. Nađen je i ostatak ribljeg repa u filetu.

Zanimljiv test zamrznutih ribljih fileta soma i oslića napravili su u Slovenskoj potrošačkoj udruzi. Od 12 uzoraka većina je nakon termičke obrade u mikrovalnoj pećnici izgubila otprilike trećinu navedene težine, a u dva slučaja i više od 40%, izjavila je dr. Tanja Pajk Žontar, voditeljica istraživanja hrane, zaključivši da toliki gubitak na vodi i ledu zamrznute filete više ne čini cjenovno povoljnijim od svježe ribe.

I senzorska testiranja bila su razočaravajuća – samo ga je jedan uzorak prošao.

Uzorci su sadržavali zaostale kosti, vidljiv ostatak ribljeg repa pa čak i ostatke primarne ambalaže i plastike od pakiranja, bili su prilično žuti te imali miris klora ili amonijaka, što upućuje na upotrebu dezinfekcijskog sredstva ili slabu rashladnu tehniku. 

>> Pržena hrana može povećati rizik od raka prostate za 37 posto

Ključne riječi

Komentara 5

RG
robert g.
15:08 11.02.2013.

ja sam postal mudriji prosli tjedan!u pakovanju oko 70% leda i 30%ribe!odsad kupujem samo svjezu!

OB
-obrisani-
14:38 11.02.2013.

Nikada riba, prepuna teških metala, nije vrijedila ni po' lule duhana! Mudar čovjek obilazio ju je u široku luku.

OB
-obrisani-
15:09 11.02.2013.

He, he, svježa, smrznuta, pečana, kuhana... Truj se, narode, samo se truj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije