Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvena preporuka

Sojin otpad pokazao se učinkovitim u borbi s upalama i karcinomima

soja
Marko Lukunić/PIXSELL
21.12.2009.
u 08:03

Redovitom konzumacijom lunazina u dozi od 50 mg dnevno, osim protuupalnog i antikancerogenog djelovanja, zadovoljava se nutritivna potreba za proteinima.

Sojin protein koji je sadržan u industrijskom otpadnom dijelu soje i sojinih proizvoda pokazao se jakim protuupalnim i antikarcinogenim agensom. 
Riječ je o proteinu zvanom lunazin koji je u nedavno provedenoj studiji pokazao snažnu sposobnost snižavanja upalnog čimbenika – interleukina 6 u krvi ispitanika.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Illinoisu tvrde da bi takvo djelovanje lunazina moglo prevenirati razvoj kroničnih bolesti poput dijabetesa tipa 2, artritisa, osteoporoze, srčanih oboljenja te kognitivnog propadanja i Alzheimera.

Redovitom konzumacijom sojinog proteina u dozi od 50 mg dnevno, osim protuupalnog i antikancerogenog djelovanja, zadovoljava se nutritivna potreba na proteinima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:56 21.12.2009.

Još samo da se nađe soja koja nije genetski modificirana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije