Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez eutanazije

Skrbit će se o psima, macama, pticama, gmazovima

Petrinja sklonište
Foto: Pixsell
1/5
13.03.2014.
u 19:20

Na Baniji će u suvremenom skloništu za životinje prihvatiti i slona ako bude trebalo, kažu u Petrinji

U selu Veliki Šušnjar na Banovini Grad Petrinja kupio je napuštenu farmu i do kraja godine namjerava je pretvoriti u veliko sklonište za sve vrste životinja. – Djelovat će po sustavu no kill, što znači da se ni jedna životinje neće ubiti, nego se o svakoj skrbiti i udomljavati- kaže gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

U ovoj akciji Petrinjcima je suradnik i partner Udruga za zaštitu životinja Patronus iz Siska, a projekt svestrano podržava i Prijatelji životinja-udruga za promoviranje prava životinja i vegetarijanstva iz Zagreba.

Top-ten pozitivac

Ova je udruga na svojoj listi top-ten pozitivaca Darinka Dumbovića stavila na prvo mjesto jer Petrinja gradi no kill sklonište i edukativni centar u sklopu njega.

Foto: Robert Demo

Predstavnici obje udruge, Melita Madžo, Luka Oman i Anera Škurić, razgovarali su s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom Svjetlanom Lazić i obišli buduće sklonište na Banovini.

- Ovdje će se skrbiti o svakoj pronađenoj, odbjegloj, zalutaloj, odbačenoj ili ostavljenoj životinji. Ne samo o psima i mačkama, nego o svima drugim vrstama, malim i velikim, pitomima kućnim i divljim šumskim, čak i gmazovima bude li trebalo. Ako se pojavi, udomit ćemo i slona - u šali kaže Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje.

Po zakonima struke

Taj odjel tehnički i organizacijski obavlja sve pripreme za uređenje skloništa veličine 500 metara četvornih zatvorenog i 5000 metara četvornih otvorenog ograđenog dvorišta. Već je zaposlen i diplomirani veterinar koji će u V. Šušnjaru voditi suvremeni objekt po svim pravilima struke i zakonskim propisima. Razmišlja se i o eventualnom, uz korištenje fondova EU, osnivanju posebne neprofitne ustanove s osnovnom zadaćom brige o životinjama.

- Ubrzo ćemo za njih imati najveći i najbolji azil, s pravom na život, bez ubijanja - zaključuje D. Dumbović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije