Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hvale nas talijani

Šibenik u elitnom društvu popularnih turističkih odredišta

šibenik,more,turizam (1)
Foto: Grad Šibenik
1/6
14.09.2012.
u 17:42

Talijanska La Republica u svojoj je rubrici Putovanja objavila članak pod naslovom „Život na plaži u srcu grada“

Šibenik se polako, ali sigurno vraća među popularna turistička odredišta, pa je tako vrijedno priznanje stiglo iz susjedne Italije gdje je jedan od najčitanijih talijanskih dnevnih listova i news portala La Republica uvrstio Šibenik među 10 gradova koje vrijedi posjetiti, pohvalili su se iz ureda šibenskog gradonačelnika. 

Talijanska La Republica u svojoj je rubrici Putovanja objavila članak pod naslovom „Život na plaži u srcu grada“ u kojem se promoviraju gradovi koji su IN jer se u njima, uz razgledavanje kulturnih znamenitosti, može uživati i u popratnim zabavnim sadržajima poput kupanja u moru, jezerima ili rijekama. Šibenik je tako, zahvaljujući novouređenoj gradskoj plaži Bonj u srcu Grada, zaslužio mjesto među gradovima poput Amsterdama, Berlina, Bruxellesa, Firenze, Graza, Londona, Pariza, Praga i Zuricha. Plaža Banj, kako ističu, izgrađena je ove godine i udaljena je pet minuta šetnje od povijesne jezgre centra Grada.

 – Uz kupanje u čistom moru, može se uživati u predivnom pogledu na povijesnu gradsku jezgru i kupolu katedrale svetog Jakova koja je zaštićena svjetska kulturna baština UNESCO-a. Riječ je o jedinstvenoj katedrali u Europi koja je građena isključivo od kamena, bez korištenja materijala koji bi povezivali konstrukciju, kao što su cement ili drvo. U sumrak se plaža pretvara u binu za koncerte i noćno kupalište – piše talijanska La Republica, poručuju iz Grada Šibenika. 

Ističu da je ovo priznanje još jedan dokaz da Šibenik ima bogatu kulturnu baštinu, privlačnu turističku ponudu i isplative projekte koji se prepoznaju i izvan Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije