Pohani kruh, poznat i kao "prženice" ili "francuski tost" u slatkoj varijanti, savršen je način da iskoristite stari kruh i pretvorite ga u ukusan doručak, brzi ručak ili čak večeru. Ovo jelo je omiljeno u mnogim kuhinjama diljem svijeta zbog svoje jednostavnosti i bogatog okusa. Uz hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost, pohani kruh savršeno se slaže s jogurtom, sirom, ajvarom ili pak u slatkoj verziji s medom i šećerom.
Sastojci za pohani kruh:
- 4 kriške starog kruha
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- Prstohvat soli
- Malo papra
- Ulje za prženje
Priprema: U zdjeli umutite jaja, mlijeko, sol i po želji papar. Kriške kruha umačite u smjesu s obje strane, pazeći da upiju dovoljno tekućine. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite kruh s obje strane dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav. Izvadite i stavite na papirnate ubruse kako biste uklonili višak ulja. Poslužite toplo – u slanoj verziji s jogurtom, sirom ili ajvarom, a u slatkoj s medom, džemom ili šećerom u prahu.
Neodoljivi sastojak je kruh?