Ako volite spoj bogate čokolade, kremastog sira i osvježavajućih malina, ovaj brownie cheesecake s malinama savršen je desert za vas! Sočna brownie podloga, svilenkasta cheesecake krema i kiselkaste maline čine neodoljivu kombinaciju koja će osvojiti sva nepca. Priprema je jednostavna, a rezultat – pravo malo remek-djelo!
Sastojci:
Za brownie podlogu:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- 300 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
Za cheesecake sloj:
- 250 g krem sira
- 50 g šećera
- 1 jaje
Dodatak:
- 250 g malina
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180 °C. Jaja i šećer pjenasto izmiksajte dok ne dobijete svijetlu, prozračnu smjesu. Dodajte prosijano brašno i lagano umiješajte. Čokoladu i maslac otopite na laganoj vatri, pustite da se malo ohladi, pa dodajte u smjesu i sjedinite mikserom. Smjesu ulijte u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje.
Za cheesecake sloj: krem sir, šećer i jaje izmiksajte u glatku kremu. Žlicom rasporedite u hrpicama po brownie smjesi. Čačkalicom lagano prošarajte kako biste dobili mramorni efekt. Po vrhu posložite maline i lagano ih utisnite u smjesu. Pecite 35 minuta na 180 °C. Ohladite prije posluživanja i uživajte u ovom neodoljivom desertu!