Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Radit će bolje i izgledati čišće: Sve što trebate za čišćenje perilice rublja su ova dva proizvoda!

Shutterstock
23.06.2023.
u 08:00

Sigurno ih već imate kod kuće

Čišćenje perilice rublja mnogima je stran pojam – nekima jer misle da nemaju potrebu za tim, a nekima jer jednostavno ne znaju kako je očistiti. Kao i svi kućanski aparati, i perilica rublja treba čišćenje koliko god to neobično zvučalo. Ona se također troši i prlja korištenjem – deterdženti za pranje rublja ne isperu se do kraja pa ostaju skoreni ostaci koji se pjene tijekom sljedećeg korištenja pa je moguće neadekvatno ispiranje rublja.

No, znate li kako je najbolje očistiti perilicu rublja? Mnoge kombinacije za čišćenje kruže internetom, ali ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od stručnjakinje za lakše i brže čišćenje, trebalo bi mu dati šansu, piše Den Garden.

Iako na tržištu postoji mnogo rješenja za čišćenje perilice rublja, od kojih mnoga koriste grube sastojke, tiktokerica @annalanier2 osmislila je alternativno, prirodno rješenje s predmetima koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji i kupaonici.  Naime, potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presijecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj perilice. Pastu također nanesite na unutrašnjost vrata perilice. Ovo potpuno uništava neugodne mirise u perilici, rublje će biti bolje oprano, a staklena vrata se neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je perilica tek kupljena. Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti perilice očistite sodom bikarbonom i octom. Upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta. 

Ovo pomaže zato što je zubna pasta pomalo abrazivna, pomaže u uklanjanju plijesni, a kiselina u limunovom soku je prirodno antibakterijska i profesionalna u uklanjanju prljavštine i bakterija. Rezultat je svježa perilica rublja s blistavom mentom. 

Mnogi korisnici bili su oduševljeni ovim prirodnim rješenjem za čišćenje, te su se čudili kako i ranije nisu čuli za njega. "Kao prvo, nisam ni znala da se moja perilica također mora oprati", napisala je jedna korisnica. "Ovo djeluje odlično, hvala što ste to podijelili!", dodala je druga.

Odličan trik kako da vam ručnici budu mekani i mirišljavi: Dodajte samo jedan proizvod u pranje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije