Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdravo tijelo

Pokrenite se s mjesta! Evo kako izgleda fitness za početnike

vježbanje
Foto: Thinkstock
22.03.2014.
u 10:26

Poželjno je da kralježnica kod nekih vježbi ima potporu. Slobodni utezi i utezi na polugama koriste se poslije, nakon početnog ciklusa u procesu treninga.

Iako može imati različite oblike, postoje neke osnovne stvari koje se moraju ispoštovati kada se počne baviti fitnessom kako bi vaše tijelo što prirodnije ušlo u taj mod.

Poželjno je da kralježnica kod nekih vježbi ima potporu. Slobodni utezi i utezi na polugama koriste se poslije, nakon početnog ciklusa u procesu treninga.

Dakle, jedan takav trening za početnika minimalno uključuje: nožni potisak u sjedećem ili ležećem položaju (za sve mišiće nogu s naglaskom na kvadriceps); prsni potisak u sjedećem položaju – za prsne mišiće i sekundarno za triceps; povlaka za leđa za sve mišiće leđa s naglaskom na široki leđni mišić, sekundarno za biceps; pregib trupa na spravi za trbuh ili na strunjači (crunch); bočno podizanje ruku (fly) za ramena, sekundarno za trapezni i romboidni mišić; hiperekstenzija s fiksiranim stopalima – za stražnje lože, donji dio leđa i stražnjicu.

Foto: screenshot/facebook

Ovom osnovnom izboru mogu se dodati izolacijske vježbe za listove, biceps, triceps, unutarnje bedrene mišiće ( aduktore )i još neke vježbe za već uključene mišiće (“leptir” za prsa, sjedeće veslanje za leđa, nožno opružanje i pregib za stražnju i prednju stranu natkoljenice, te vježbe za trbušne mišiće na strunjači, ravnoj i kosoj klupi. Zagrijavanje je obvezatno, kardio-segment za izdržljivost (sagorijevanje masnog tkiva) – poželjan!

>>4 savjeta koja će vam pomoći da ubrzate metabolizam

>>5 prepreka koje vas sprečavaju da se primite vježbanja i kako ih savladati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije