Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdravlje

7 namirnica s puno kolesterola koje biste trebali što rjeđe jesti

Jaje
Foto: Thinkstock
18.06.2014.
u 07:15

Način prehrane, tj. količine i vrste masti koje se unose organizam utječu na sintezu kolesterola u tijelu

Kolesterol je poznat kao rizični čimbenik za nastanak ateroskleroze i kardiovaskularnih bolest, ali i supstanca koja je neophodna za dobro funkcioniranje organizma.

Način prehrane, tj. količine i vrste masti koje se unose organizam utječu na sintezu kolesterola u tijelu. Da bi se održala zdrava razina kolesterola u organizmu potrebno je smanjiti unos masti na najviše 30% od ukupnog unosa energije, unos zasićenih masti ispod 10% ukupnog unosa energije, a unos kolesterola ispod 300 mg na dan.

Prema portalu Healtaliciuosness Ovo su namirnice koje bismo trebali ograničiti u našoj prehrani zbog visokog kolestorola.

>>Opasne masti prijete čak i iz keksa i peciva: Na masnu hranu trebalo bi uvesti porez

>>Evo zašto biste trebali jesti smeđu rižu, a ne bijelu

Komentara 5

Avatar rajetin
rajetin
07:59 18.06.2014.

Besmislica! Više je štete od tog kruha na slici nego od bilo čega drugog.

DU
Deleted user
08:33 18.06.2014.

Još jedna napomena. Hrvati pola ovih namirnica pretežno vidi na slikama, a neke u životu nikada i ne kušaju, tako da nema velike opasnosti od njih. Nama su problem nekvalitetne namirnice koje se nude kao zdravstveno ispravne.

DU
Deleted user
08:27 18.06.2014.

Možda se treba hraniti gotovom hranom na kojio piše dijetno, lajt i sl. a dragi Bog nezna što se sve nalazi unutra. Jednom sam vidio nalaz analize za jednu obarenu kobasicu na kojemu je stajalo da sadrži 40% unutrašnje masnoće, znači salo i loj, uz malo kožica i soje i eto solidne kobasice. Jedem samo ono što vidim što je, znači ako je slanina mora se vidjeti da je to to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije