Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
recept

Ovo je sarma koju jednostavno morate probati

Sarma, sarmof
Foto: screenshot/Facebook
15.10.2015.
u 10:10

''Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od rajčice'' – zadnji je korak chefa Berislava

Chef zagrebačkog restorana Bon Appetit, Berislav Lacković otkrio je za portal Gastro.hr svoje trikove za pripremu savršene sarme. – U smjesu za sarmu uvijek dodajte nešto suhog mesa, sarma će dobiti finiji okus, ali ipak morate pripaziti da zbog suhog mesa ne bude prežestoka – savjetuje chef Berislav, ali ima i rješenje za to.

– Kada se odlučite staviti suho meso u sarmu, obvezno ga prije prokuhajte – savjetuje.

Kako zbog intenziteta okusa vaše omiljeno zimsko jelo ne bi postalo nejestivo, chef savjetuje da pripazite na još jednu stvar. ''Jako je bitno da kiseli kupus prije pripreme isperete kako sarma ne bi bila prežestoka.'' Kada ste obavili sve pripreme i prodinstali luk, potrebno je sve sastojke zamiješati u ujednačenu masu.

Kada je smjesa dobro promiješana i ujednačenog izgleda, krenite s rolanjem sarmi. Uzmite dio smjese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nježno zarolajte u kupus i na kraju presavinite rubove, kako bi smjesa za vrijeme kuhanja ostala unutar lista.

'– Na dno lonca, prije slaganja sarmi, stavite kožu od špeka. Tako ćete spriječiti da sarma zagori – tvrdi chef Berislav.

Nakon kože od špeka stavite dio izrezanog kupusa, na koji ćete slagati sarme. Kada iskoristite cijelu smjesu i napunite lonac sarmama, na vrh stavite ostatak isjeckanog kupusa. Nakon što ste sve pripremili, sarme možete staviti da se kuhaju i nakon otprilike sat i pol vaše jelo je gotovo i uživanje može početi. Na kraju možete "zapržiti" sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od rajčice – zadnji je korak chefa Berislava, koji će vašu sarmu učiniti ukusnijom. 

Kakav je postupak pripreme i detaljan recept koji je nesebično "podijelio" Berislav Lacković, potražite na portalu Gastro.hr

Predstavljamo vam njegovo veličanstvo - Sarmof :) Recept: http://bit.ly/1Qs2ZKd

Posted by Gastro.hr on Wednesday, October 14, 2015

>>Napravite orehnjaču kao baka! Ovo je recept za savršeno meko tijesto za sve slatke delicije

>>Pršut uz vino uvijek je dobar izbor. Ali pršut u vinu će vas oduševiti

Komentara 14

MA
maxxxx
12:22 15.10.2015.

tekst nema veze sa slikom, u tekstu se opisuje priprema običnih sarmi, a novinar je iskoristio sliku nekakvog sarma-mutanta da dobije koji klik više

MI
mica1111
12:07 15.10.2015.

...kuglof sarma...najbolja je ona klasika...ovo mi više liči na kolač...

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
12:07 15.10.2015.

Ovaj to naziva sarmom ?? Mrki moj , nemaš ti pojma šta je sarma , od čega i kako se pravi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije