Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Ovo je sarma koju jednostavno morate probati

''Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od rajčice'' – zadnji je korak chefa Berislava
Objava 15. listopada 2015. 43318 prikaza
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Komentara 14
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maxxxx:

    tekst nema veze sa slikom, u tekstu se opisuje priprema običnih sarmi, a novinar je iskoristio sliku nekakvog sarma-mutanta da dobije koji klik više

    12:22 15. 10. 2015.
  • mica1111:

    ...kuglof sarma...najbolja je ona klasika...ovo mi više liči na kolač...

    12:07 15. 10. 2015.
  • Avatar jabarabaagodinaslaba
    jabarabaagodinaslaba:

    Ovaj to naziva sarmom ?? Mrki moj , nemaš ti pojma šta je sarma , od čega i kako se pravi .

    12:07 15. 10. 2015.
  • marcel.kocan:

    Sarma na slici je "Sarmov" - Kuglov na temu sarme. Nema veze. Glede recepta, to da u sarmu ide dimljeno suho meso i to prokuhano nije nikakva tajna, sarmu tako radi svatko tko išta zna o kuhanju, isto važi za ... prikaži još! začinjavanje paprikom i zapršku s paprikom. Tako je radim ja i svi koje znam a koji nisu totalni diletanti. Koža od špeka na dnu je isto poznat trik, ali neće zagorjeti ni bez toga onom tko zna kuhat - sarma se uvijek kuha na laganini i poslužuje idući dan podgrijana, kao i većina jela iz lonca. Međutim ono s ispiranjem kupusa je glupost - sarma MORA biti jako kisela, inače ne valja. Netko možda tako voli, no netko voli i mcdonaldsov hamburger i pizzu s ljigavim jefitnim nadomjestkom za sir i još jeftinijim prezaslađenim ketchupom, uz dodatak šunke za pizzu od soje i umjetnog bojila 22 kn/kg. Prava sarma je od zelja s placa (kod seke na dolcu najbolje) i niš se ne ispire. Od kupovnog je ogulinsko ok, varaždinsko niš ne vredi.

    2 13:53 15. 10. 2015.
  • Deleted user:

    Ako napravim ovakvu sarmu za Novo leto, to mogu samo v kalupu. A f čemu bum onda kuglaf pekla, f desetlitarnom loncu? I kakva koža od špeka, suha rebreca idu. Paradajz:) To samo kad sfušarite, pa treba znati i popraviti.

    10:49 15. 10. 2015.
  • Avatar Mrki medvjed
    Mrki medvjed:

    Ako hoćeš pravu sarmu, onda je moraš najmanje tri sata kuhati. Probaj tako Berislave.

    13:55 15. 10. 2015.
  • gumbar:

    najte glumatat,zna se kaj je sarma.

    15:13 15. 10. 2015.
  • Miške 3:

    Bla,bla,bla.Kuharski bla,bla,bla.

    18:19 15. 10. 2015.
  • turbolet:

    Za mojih 55 zima sarma je uvijek imala manje - više iste sastojke i jedino su neke bile manje a neke veće, a ovo kako svako sad može pametovati to nema smisla!

    13:45 15. 10. 2015.
  • arandjel miajlo:

    i sto manja, ne volem xxl sarme lenjih domacisa.

    15:31 15. 10. 2015.
  • Axis Mundi:

    fora mi je ovaj sarmof; najbolje onda, da pojednostavimo stvar, uvaljamo smjesu u kupus (idealno bi bilo da imamo list velik poput omanjeg stola :)) i oblikujemo kao pitu krumpiraču, zeljanicu il' slično. u slast!

    13:04 15. 10. 2015.
  • LacoLaco:

    Dosta stranih rijeci; Hrvatska rijec je zelje, a ne kupus, dsa ne spominjem ZESTOKO i slicni SRBIZMI

    03:02 01. 11. 2015.
  • Recite što mislite!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.