Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspijeva svima

Napravite orehnjaču kao baka! Ovo je recept za savršeno meko tijesto za sve slatke delicije

tijesto
Foto: Thinkstock
21.09.2015.
u 07:00

Ovo tijesto možete koristiti za pripremu raznih savijača, buhtli, štrudli...

Jeste li ikad pokušali napraviti orehnjaču kakvu je pravila vaša baka? I kada se napravili svoju, nije bila ni slična bakinoj? Ne brinite, svi su to sigurno prošli. Koliko god se trudili, nikad ne možemo napraviti istu štrudlu, makovnjaču, buhtle kao što su mamine ili bakine.

No, ako pokušate zamijesiti ovo tijesto možda vam to napokon uspije. U nastavku saznajte recept za savršeno mekano tijesto za slatke delicije. Od njega možete praviti kiflice s marmeladom, razne štrudle, makovnjaču, orehnjaču, buhtle... Što god poželite.

Sastojci:

700 grama brašna
500 ml mlijeka
200 ml ulja
2 žlice šećera
pola žličice soli
1 kvasac
2 jaja

Priprema:
U toplom mlijeku sa šećerom umiješajte kvasac i pustite da odstoji desetak minuta. Ostale sastojke dodajte u zdjelu, ulijte kvasac s mlijekom i zamijesite tijesto. Ako vam je tijesto previše mekano, dodajte još malo brašna, ali ne pretjerujte. Tajna je u tome da tijesto mora biti malo ljepljivo i mekano.

Pustite da odstoji na toplom pola sata, istresite ga na pobrašnjelu površinu i napravite od njega što god želite.

U slast!

>> Čokoladna pletenica koju jednostavno morate probati

Komentara 3

BR
brčko
07:46 21.09.2015.

orehnjaču ?!?

Avatar Bezobraznik
Bezobraznik
15:39 21.09.2015.

Jel oreh il orah? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije