Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništavaju stroj

Ove stvari nikada ne biste trebali stavljati u perilicu rublja, tvrde stručnjaci

shutterstock
02.08.2023.
u 09:30

Stručnjaci su podijelili određene stvari koje nikada ne smijete stavljati u perilicu ako želite da ona traje do 12 godina - a neke će vas šokirati.

Perilice su uređaji na koje se većina ljudi oslanja većinu dana. Održavaju našu odjeću čistom, svježom i mirisnom, ali su i prilično skupe pa se nadajte da će vam trajati dugo. Srećom, stručnjaci su podijelili načine kako osigurati da perilica rublja traje do 12 godina te kako izbjeći probleme koji nastaju zbog ljudskih pogrešaka, prenosi Mirror.

Trošak nove perilice rublja s oznakom A u prosjeku iznosi oko 400 eura, pa je to nešto što biste trebali izbjegavati kupovati prečesto, a stručnjaci za kućanske aparate u tvrtki RGBDirect dali su svoje savjete o stvarima koje nikako ne smijete stavljati u perilicu kako biste produljili njezin vijek trajanja.

VEZANI ČLANCI: 

Preporučili su da cipele nikada ne stavljate u perilicu jer to može uzrokovati 'oštećenje i cipela i perilice'. Rekli su: 'Okretanje može izgrebati bubanj perilice rublja, a same cipele mogu izgubiti oblik ili uzrokovati neuravnoteženost, što može dovesti do glasnih vibracija tijekom ciklusa centrifuge'. Umjesto toga, predložili su ručno čišćenje cipela mekom četkom i blagim deterdžentom.

Također su dodali da ne stavljate ruksake ili torbe s metalnim dijelovima u perilicu, jer to može oštetiti bubanj perilice rublja, a također i predmete koji su unutra. 'Težina torbe također može uzrokovati probleme s ravnotežom', dodaju pa ju je bolje pažljivo oprati ručno.

VEZANI ČLANCI: 

A ako razmišljate o stavljanju plišane životinje u perilicu, provjerite da nema baterije ili električne komponente jer mogu oštetiti perilicu, a može se oštetiti i sam predmet. Opet korištenje vlažne krpe je sigurnija opcija. Trebalo bi izbjegavati i stavljanje kreveta za kućne ljubimce s rastresitim punjenjem, upozoravaju stručnjaci: 'Kreveti za kućne ljubimce koji imaju rastresito punjenje poput kuglica pjene ili usitnjene pjene ne smiju se prati u perilici rublja. Punjenje se može skupiti, uzrokujući neravnotežu i potencijalno oštetiti motor perilice rublja . Osim toga, dlake i krzno kućnih ljubimaca mogu začepiti filtar i odvodni sustav stroja'.

Majka 11-ero pokazala super trik za pranje bijelog veša: 'Da i bez namakanja ostane kristalno bijel'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije