Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pozornost

Oticanje nogu i stopala može biti simptom ovog zdravstvenog problema

Noge
Foto: Thinkstock
1/3
06.03.2018.
u 08:44

Pretjerane količine bilo kakvih aktivnosti nisu poželjne već je za optimalno zdravlje preporučljivo održavati razvnotežu u omjerima hodanja, sjedenja i stajanja.

Oticanje nogu i stopala mnogima je poznata pojava, a uzroci mogu biti brojni. Oticanje stopala i gležnjeva može se javiti nakon dugotrajnog hodanja, no to nije razlog za brigu. Ako je pak otečenost učestala i bez fizičke aktivnosti, može biti riječi i o mnogo ozbiljnijem problemu krvožilnog sustava ili bubrega.

Dugotrajno stajanje, hodanje pa čak i sjedenje, mogu prouzročiti oticanje nogu, a posebice gležnjeva i stopala. Ovi uzroci ne predstavljaju velik rizik po vaše zdravlje, no poželjno je izbjegavati dugotrajno stajanje i sjedenje jer dovode do proširenih vena i problema s kapilarama. Također, pretjerano hodanje ili trčanje mogu imati negativan utjecaj na zdravlje zglobova i ligamenata. 

Pretjerane količine bilo kakvih aktivnosti nisu poželjne već je za optimalno zdravlje preporučljivo održavati ravnotežu u omjerima hodanja, sjedenja i stajanja. Dob može uvelike utjecati na oticanje nogu i čak bolove. Mlađe osobe tako mogu podnijeti više pritiska od starijih osoba.

Koji su uzroci oticanja pročitajte na portalu Kreni zdravo

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kupatilo
10:28 06.03.2018.

A staje smojom susjedom.Njoj noge uvjek u zraku a ima ozbiljan problem pa moram masirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije