Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naša kuhinja je cijenjena

Objavljen popis 100 najboljih tradicionalnih jela na svijetu: Pogledajte gdje se smjestila Hrvatska

Damir Špehar/PIxsell/Shutterstock
17.12.2021.
u 10:26

Osim što su naša jela među najboljim jelima svijeta, naša cijela kuhinja smatra se odličnom, a imamo i vrhunske restorane.

Portal Taste Atlas objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela svijeta za 2021. godinu, a na cijelom popisu našla se i Hrvatska - i to s nekoliko jela. 

Prvo mjesto zauzelo je meksičko jelo Cochinita pibil - marinirana svinjetina sa sokom od gorke naranče i bijelim lukom. Odmah nakon njega slijedi brazilski odrezak Picanha, pa poljski Pierogi Ruskie i tajlandski curry. 

Hrvatska je zauzela 36. mjesto s kotlovinom, 51. s čobancem, 55. s crnim rižotom, 82. mjesto s puricom i mlincima, i 88. mjesto sa štruklima za koje pišu da su najbolje u Esplanadi.

Foto: Taste Atlas

Foto: Taste Atlas

Koje su najsigurnije zemlje za putovanje u svijetu? Pogledajte kako na ljestvici stoji Hrvatska

Foto: Taste Atlas

S ovih prostora istaknule su se i Srbija s pljeskavicom te Bosna i Hercegovina sa ćevapima. 

Ocijenjivale su se i najbolje kuhinje svijeta, a Lijepa Naša uvrstila se i na tu ljestvicu - i to na šesto mjesto! Ispred nje su talijanska, grčka, španjolska, rumunjska i meksička.

U trećoj kategoriji, najbolji restorani svijeta, naš Okrugljak je na 32. mjestu, a Vinodol na 76., prenosi Taste Atlas.

Kroasan u Italiji, jaja u Indoneziji... U ovoj zemlji se jede najzdraviji doručak

1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije