Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi su se nizali

Dobitnik lutrije ispričao kako mu je novac promijenio život: U početku je bilo dobro, ali...

Loto
Promo
16.12.2021.
u 11:30

Prvo je napravio ono što bi i mnogi na njegovu mjestu; otišao je na odmor i počeo trošiti, a kupovao je automobile, lijepu odjeću i skupe gadgete, odlazio na putovanja

Nedavna studija trojice švedskih ekonomista – Erika Lindqvista, Roberta Östlinga i Davida Cesarinija – bavila se dugoročnim psihološkim efektima velikih dobitaka na lutriji, a njihova su otkrića očekivano pokazala da je ukupno zadovoljstvo onih koji su osvojili veće iznose bilo veće od dobitnika manjih iznosa.

Ipak, istraživanje je naglasilo i da osvajanje velike količine novca na lutriji nema značajan utjecaj na sreću dobitnika te da uopće ne poboljšava njegovo mentalno zdravlje, a to dokazuju priče mnogih bivših dobitnika, među njima i Britanca Bena koji je za Metro podijelio kako je nakon dobitka više milijuna funti preko noći ostao bez ičega...

Najviše je bogataša na svijetu ovog horoskopskog znaka

Loto
1/5

– Mislite da znate što biste napravili s novcem da ga dobijete na lutriji – kaže bivši milijunaš Ben i dodaje: – Ali zapravo ne znate. 

Prije dobitka, Ben je bio obiteljski čovjek s uspješnom karijerom, a život mu se potpuno promijenio kad je iz zgrade National Lotterija otišao s omotnicom punom gotovine i bankovnim računom s količinom novca koju vjerojatno nikad u životu ne bi uspio zaraditi.

– Bili su to trenuci puni adrenalina i uzbuđenja, no ubrzo sam najednom osjetio strašan umor. Ipak, mozak mi je radio sto na sat i nisam mogao prestati misliti o tome što ću sa svim tim novcem – ispričao je za Metro.

No, premda je osvojio nekoliko milijuna funta, život mu nije bio bolji. Prvo je, nažalost, napravio ono što bi i mnogi drugi na njegovu mjestu; otišao je na odmor i počeo trošiti. Kupovao je automobile, lijepu odjeću i skupe gadgete, išao na putovanja, djecu upisao u privatne škole i napustio posao.

No, idila nije dugo trajala,

– Problem je što nisam bio zadovoljan svojim životom prije dobitka, a umjesto da stvari poboljša, novac je samo uvećao probleme koje sam već imao – priznaje i kaže da je kad ne radiš i nemaš obaveza lako protratiti dane, a ostati trijezan teže je nego kad si bez novca. 

– Cijele dane sam sjedio, čitao novine i gledao TV – prisjeća se. – Imao sam sve slobodno vrijeme svijeta i nisam ga iskoristio. Potpuno sam se zapustio – rekao je, a premda je svoj novac planirao umnožiti ulažući u dionice, izgubio je motivaciju.

– Mislio sam da ne trebam još zarađivati jer već imam dosta u banci, no odjednom je bilo prekasno i novac je nestao – rekao je.

Istraživanje pokazalo: Ovo je najstresniji dio blagdana, slažete li se?

Ključne riječi

Komentara 4

IM
Immanuell
21:07 16.12.2021.

Zbog čega je napustio posao?

DU
Deleted user
20:44 16.12.2021.

Bio si luzer prije dobitka, a isti te nije pretvorio u nešto bolje. Nakon nekog vremena, novac prestaje biti nužan. Nemreš voziti dvaauta odjednom. Inače, čestitam sretnim dobitnicima i luzerima. Novac je da se troši, samo naprijed. Vrijeme isto tako. Dakako vaše, a ne moje.

JA
JaSam
21:56 16.12.2021.

Novac ne kupuje sreću. Pita li se itko gdje je duhovna strana pokraj tjelesne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije