Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Ne možete se riješiti bijelih mrlja od čaša na stolu? Ovih nekoliko trikova mogli bi vam pomoći!

Shutterstock
14.05.2023.
u 07:00

Postoji nekoliko proizvoda i predmeta koje sigurno imate kod kuće, a mogli bi u potpunosti ukloniti mrlje

Na drvenim stolovima često se mogu stvoriti okrugli, bijeli, vodeni tragovi od čaša, a to može biti vrlo problematično ukloniti. Iako mnogi misle da ih se nemoguće riješiti jednom kada se utisno u drvo, to nije tako. Postoji nekoliko proizvoda i predmeta koje sigurno imate kod kuće, a mogli bi u potpunosti ukloniti mrlje, piše Express

Majoneza: Prema riječima stručnjaka, majoneza je najlakši način da uklonite mrlju od vode. Da biste to učinili, dodajte malu količinu na ručnik od mikrovlakana i utrljajte ga u mrlju. Ostavite da odstoji nekoliko sati s papirnatim ručnikom na vrhu. Ulje u majonezi pomaže istisnuti vlagu u papirnati ručnik i sa samog stola. Provjerite mrlju nakon nekoliko sati i ako nestane, majonezu možete ukloniti, a stol ispolirati krpom. Ako nije uspjelo ponovite postupak, ali ostavite majonezu da odstoji preko noći.

Pasta za zube: Pasta za zube ima mnogo namjena u domu, a vrlo je učinkovita i u uklanjanju vodenih tragova s drvenog stola. Međutim, korištenje paste za zube za uklanjanje ovih mrlja zahtijeva određenu vrstu paste. Naime, ona mora biti bijela, ali ne ona za izbjeljivanje zubiju, jer bi to moglo promijeniti boju drva. Ono što trebate napraviti je utapkati obilnu količinu odobrene paste na krpu prije nego što ju stavite na mrlju. Zatim ju uklonite vlažnom krpom i pustite da se osuši, a onda ispolirajte sredstvom za poliranje namještaja. Ako ovo ne uspije, pomiješajte jednake dijelove paste za zube sa sodom bikarbonom i ponovite postupak, jer je to još jača smjesa. 

Glačalo: Ova metoda najbolja je za mrlje koje su još vlažne i koje su se tek pojavile, jer toplina glačala može pomoći pri isparavanju vlage. Kako biste uklonili mrlju, uklonite vodu iz glačala i postavite ga na nisku temperaturu. Dok se grije, stavite čistu običnu krpu preko mrlje. Zatim lagano stavite glačalo na vrh tkanine. Nakon nekoliko sekundi provjerite vodene tragove da vidite jesu li nestali. Ako nije uspjelo, nastavite ponavljati dok mrlje ne nestanu. Stručnjaci preporučuju korištenje obične, jednobojne krpu umjesto one s uzorkom, kako bi se spriječilo prenošenje na površinu. U kombinaciji s glačalom možete koristiti i vazelin jer ulje u njemu pomaže u uklanjanju bijelih vodenih mrlja. Sve što trebate je nanijeti vazelin i uglačati ga krpom preko mrlja. Ostavite ga da odstoji preko noći, a zatim ga ujutro samo obrišite čistom krpom. 

Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije