Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Napravite domaći čips od krumpira: Donosimo vam jednostavan recept!

U svega nekoliko minuta imat ćete ukusnu girckalicu, a sami ćete birati začinjenost i debljinu.
28. kolovoza 2021. u 07:00 1 komentara 30386 prikaza
Foto: shutterstock

Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira je jednostavno i zabavno, a sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa ili mijenjati debljinu čipsa, kako piše AllRecipes.

Sastojci:

  • 4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
  • 3 žlice soli
  • 1 litra ulja za duboko prženje

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način!

1 / 6

Priprema:

  • Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne vode. Ocijedite i isperite, a zatim posudu napunite vodom i dodajte sol. 
  • Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30 minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
  • Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške krumpira pržite u manjim serijama.
  • Kad počnu dobivati ​​zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne isprže.
  • Po želji začinite s dodatkom soli.

Genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk već večeras:

Ne pokušavajte ovo NE OBJAVLJUJ Nije imao kondom, pa se odlučio na neobičnu ‘kontracepciju’, liječnici ga nisu mogli spasiti Astrologija otkriva Horoskopski znak u kojem ste rođeni može vam pomoći u pronalasku sreće: Evo što svakome treba napravila karijeru Neobičan posao: Zaradila je više od 160 tisuća kuna snimajući videe u kojima - pušta vjetar
PLJUŠTE ČESTITKE
FOTO Prepoznajete li ga? Danas slavi 55. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
PVMax
Sunce na vašem krovu
Projekt PVMax – REGEA priprema investicijski val u sunčane elektrane
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • montello:

    Cips obozavam