Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA IZGOVORA

Najzdraviji ljudi na svijetu ipak ne rade ovu `zdravu` stvar

hodanje
Thinkstock
28.11.2018.
u 19:22

Ne trebate više izmišljati cijelu listu izgovora kada se ne možete natjerati na naporni trening.

Sjedilački način života uzrokuje nam dugoročno mnoge zdravstvene probleme i sve više postajemo svjesni potrebe za zdravijim načinom života. 

Mnogi vjeruju kako su najzdraviji oni koji idu redovito u teretanu. No, znanstvenici poručuju: Ne trebate!

Ne trebate više izmišljati cijelu listu izgovora kada se ne možete natjerati na naporni trening. Istraživanje koje je proveo American Cancer Society, pokazuje kako bismo trebali hodati šest sati tjedno umjerenog intenziteta kako bismo si osigurali zdraviji život. 

Ranije istraživanje s Harvarda pokazalo je da hodanje smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja za 31 posto i rizik od prerane smrti za 32 posto. 

Dovoljno je hodati nekoliko minuta svaki sat u danu ili jedan sat dnevno, stav je stručnjaka. 

Ako i za ovo tražite izgovore, imajte na umu da jednu stanicu možete prošetati umjesto da se koristite javnim prijevozom. Prošetajte i do trgovine ili do kafića umjesto da idete automobilom. 

Već pola sata intenzivnijeg hodanja na dan poboljšat će zdravlje kardiovaskularnog sustava, potaknuti topljenje masnih naslaga i ojačati kosti. 

Za teretanu možete imati izgovore, ali za hodanje zaista ne biste trebali. 

Pogledajte i video Kardiolog upozorava na tihe simptome srčanog udara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije