Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodala 20 milijuna knjiga

Najbolja japanska kuharica otkriva savršen način kuhanja riže: Ključ je u pripremi

shutterstock
21.08.2020.
u 10:30

Riža je jedna od najpopularnijih namirnica, ali postoji određen način pripremanja kako bi njezin okus bio savršen.

Harumi Kurihara poznata je japanska kuharica koja je napisala više od 40 knjiga o kuhanju te ih prodala u više od 20 milijuna primjeraka. Njezini savjeti za kuhanje uključuju sve - od prezentacije hrane pa sve do uređenje stola i postavljanja cvijeća, a u svojoj posljednjoj knjizi nudi savjete i alate za svladavanje japanskih recepata. 

Jedna od najpoznatijih namirnica u Japanu je riža, a Harumi otkriva kako je na brojne načine eksperimentirala s kuhanjem riže, sve dok nije došla do savršenog recepta.

- Japanci obično kuhaju rižu u posebnom kuhalu, no savršen okus može se postići i na druge načine - tvrdi Harumi. Stoga je i podijelila svoj recept za savršenu rižu, a evo kako je on drugačiji od ostalih.

Priprema:

U jednu posudu stavite dvije šalice bijele riže kratkog zrna. Posudu napunite vodom te rižu lagano pomiješajte rukom. Dobro ocijedite vodu kako biste se riješili sve prljavštine. 

Zatim dlanovima lagano protrljajte zrna riže. Isperite pod hladnom vodom i dobro ocijedite. Ponavljajte postupak sve dok voda ne bude bistra. Rižu stavite u sito i ostavite da odstoji 15 minuta. 

Rižu stavite u tavu i dodajte jednaku količinu vode kao i riže. Za mekšu teksturu dodajte još vode, a za tvrđu koristite malo manje vode. Pokrijte tavu te je ostavite da se kuha na najjačoj vatri.

Kada dođe do vrenja, ostavite da se pirja 10 do 12 minuta. Isključite vatru i ostavite rižu da stoji deset minuta. Prije posluživanja rižu dobro pomiješajte.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije