Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavo

Moćni i nadrealistični autoportreti mlade Rachel sledit će vam krv u žilama

Rachel Baran
Foto: Rachel Baran
1/7
30.01.2014.
u 08:45

Talentirana 20-godišnjakinja osvaja na prvu. Njezini su autoportreti moćni najprije u svom vizualnom nadrealizmu, a zatim u poruci.

Slika, kažu, govori tisuću riječi. Koliko ih tek onda govore konceptualne fotografije mlade Rachel Baran iz Ohija u SAD-u? Mnogo, mnogo više.

Talentirana 20-godišnjakinja osvaja na prvu. Njezini su autoportreti moćni najprije u svom vizualnom nadrealizmu, a zatim u poruci.

Fotografija crvenih tenisica iz kojih krv teče prema koljenima ilustracija je, kaže mlada fotografkinja, mahnitosti koja obuzme milijune Amerikanaca na sniženjima nakon Dana zahvalnosti. I sama voli šopingirati te ne želi nikome soliti pamet, kaže pojašnjavajući:

- Važno je zapamtiti da nisu stvari te koje određuju tko smo. Prokleto sam zahvalna za sve što imam zato što sam stalno suočena s tim ako grozan život može postati.

Odlična je i serija fotografija nastala uoči Noći vještica. Četiri fotke postavljala je Rachel na svoj Facebook profil i Flickr do samog Halloweena, a poentira s autoportretom u kojem umjetnici iz čela koje je prostrijeljeno metkom curi krv, a glava joj je klonula a stol.

- Znam da su fotografije nasilne i paradoksalno je, ali namjera mi nije bila veličati nasilje, nego istaknuti koliko je pogrešno što se ono stalno glorificira. Stalno nas bombardiraju slikama nasilja, a rijetko možemo vidjeti slike suosjećanja, komentirala je na Facebooku.

Mlada umjetnica eksperimentira, a neke fotke nastaju kroz filtere Photoshopa dok druge stvara kombinirajući nekoliko fotografija, a što je najbolje do svega, na svojoj Facebook stranici pojašnjava i komplicirani postupak koji dovodi do ovih upečatljivih umjetničkih djela. Sve radove možete pogledati na njezinoj Flickr stranici.

>>Moć svjetla i sjene u crno-bijeloj priči o vječnom Pragu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije