Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trenutak nepažnje

Mislila je da ima prištić ispod oka, a na pregledu kod dermatologa otkrila je okrutnu istinu

Facebook/GibsonMiller
31.07.2019.
u 10:30

Pojavila joj se ružičasta mrlja za koju je mislila da je prištić, a dermatologica joj je rekla kako ima karcinom bazalnih stanica kože

Gibson Miller (24) je učiteljica iz New Yorka koja je uočila ispod lijevog oka ružičasti prištić prije godinu dana. Mislila je da nije ništa ozbiljno, ali on se nije povlačio. Sedam mjeseci kasnije i dalje je bio na istom mjestu. 

Odlučila je otići dermatologu koji je odmah napravio biopsiju. Nakon tjedan dana dijagnostiiran joj je karcinom bazalnih stanica kože (rak stanica koje se nalaze na donjem dijelu najvišeg sloja kože, epiderme). Najčešće zahvaća vrat ili glavu, a pojavljuje se u obliku ružičastog prištića nepravilnog oblika, a zahtjeva dvije operacije. Prva kojom se uklanja rak i druga kojom se rekonstruira tkivo oko oka. 

Ova učiteljica je ubrzo shvatila kako je došlo do ove užasne dijagnoze. Uvijek je igrala tenis, a pri tome nije koristila kapu s vizirom, dok je kremu za sunčanje nanosila, ali rijetko. 

"Nikada nisam voljela sunčane naočale. Imala sam jedne u torbi, ali bi mi smetale dok sam igrala pa ih nisam ni stavljala na nos. Kremu za sunčanje sam također uvijek imala u torbi, ali je isto nisam baš koristila", rekla je MIller za Daily mail.

Foto: Facebook/GibsonMiller

Miller je shvatila kako je tu ružičastu mrlju imala i puno ranije. "Pogledala sam stare fotografije i uočila sam mrlju tri godine prije nego sam je zamijetila. Nitko je nije primijetio jer je mala."

Bila je na potrebnim operacijama koje su prošle u redu i ostao joj je mali ožiljak. Sada nosi sunčane naočale i kapu uvijek kada izlazi iz kuće i stavlja kremu za sunčanje na lice, uši i druge dijelove tijela koji su izloženi suncu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije